Неймовірні закарпатські краєвиди. Туристи підкорюють Піп Іван

Зимові Карпати випромінюють таємничість. Хоч вони  і небезпечні, але приваблюють до себе мандрівників. Охочих підкорити гірські хребти в січні завжди багато.

Дивовижні світлини мандрівки  опублікували в соцмережі Фейсбук Олександр Чуб та Валентин Бондаренко.

«Частенько, тих хто піднімається на Піп Іван Чорногірський взимку, добре тріпає вітерцем. Але цього разу гори явили нам свою милість і з самого зранку радували нас сонячною, безвітряною погодою. Ми йшли мов у казці раз по раз замиловуючись довколишніми пейзажами.
Пройшовши ліс і дві проміжні вершини почали сходження. На схилі вже не було пухляка, нарешті. Снігоступи добре тримали на насті, а на вершині нас зустріли доброзичливі рятувальники, що нагодували нас гарячим супчиком.
Наша подорож Піп Іван Мармароський – Піп Іван Чорногірський доходила кінця, нам лишався лиш спуск на шибене. Цей день був ударним по дистанції, нам довелося подолати відстань горами десь 17 км, а внизу нас зустрів Володимир Горон і відвіз нас в чудове місце під назвою Білий Слон», – зазначив пан Олександр.

Вражень від Карпат у мандрівника взагалі багато, адже в лісі йому вдалося побачити і диких тварин, і кордон з Румунією, і прикордонників…

«Зранку ми помітили, що по нашій тропі з лісу вночі до нас прибігало якесь звіря, та двері, на жаль, ми зачинили. відстежували його слід аж до повороту в долину.
А наша дорога пішла на хребет і по хребту…
Знехтувавши заметеною стежкою ми повзли від стовпчика до стовпчика, що наставлені по вершинам, а навколо нас розкидала я неймовірна краса. Залиті сонцем масиви снігу, що велично роляглися довкола, то раптово зривав вітер прямо нам в писок, то затягувало хмарами, сіріло і звужувало огляд до кількох десятків метрів.
В цілому все було неймовірно і нас весь день не відпускало відчуття кайфу та ейфорії!
Доки прикордонники грілися на своїх постах, зайшли трохи в Румунію, глянути як там в Європі)
А як почало темніти, ми спустилися трохи нижче, сховалися від вітру за ялинами і розкинулися намет де, закутавшись в спальники пепеховувались до ранку від непогоди…» – наголосив  Олександр Чуб.

Від подорожі  туристи залишилися задоволеними, незважаючи на температуру – 20 градусів.

zakarpatpost.net