Як влада змінює контроль бізнесу. Які нововведення чекають на закарпатців? ВІДЕО

На жаль, введення мораторію на перевірки підприємців зовсім не посприяло розвитку бізнесу, навіть не знизило ефективності державного контролю.

Про це заявила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

Як передає UBR.ua,  згідно з новим законом контролери повинні мати  чіткий перелік того, що саме вони перевіряють, затверджені критерії оцінки ризиків і форма акту перевірки.

Також пані Ксенія заявила, що різниці в тому, що відбувалося до мораторію і зараз, вона не бачить.

— Протягом 25 років, коли діяв контроль я щорічно чула про низьку якість товарів, – зазначила голова Державної регуляторної служби. – Мова йде про 80 відсотків підроблених харчових продуктів. Як аналітик, я можу зробити висновок, що той контроль був без дієвим. Отже, різниці між тим, що фіксувалося раніше і тим, що відбувається зараз, немає.

Також Ксенія Ляпіна зауважує, що контроль діяв за схемами корупційних домовленостей.

— Питання мораторію – не є питанням сталого захисту, радше – переходу від однієї до іншої форми контролю. Проте європейська форма у нас також не налагоджена, —  наголосила пані Ксенія.

У той же час, зі слів голови ДРСУ, раніше все ж перевірки були більш тотальними, здійснювалися на вибір самих контролюючих органів, за схемою «кого хочу, того конролюю», без належних публічних форм, саме тому нині маємо настільки корупційні наслідки.

zakarpatpost.net