Закарпаття презентувало туристичний потенціал на виставці у Чехії

Закарпаття туристичне представили на виставці Regiontour у чеському місті Брно. Ми – єдиний регіон, який цьогоріч представляв Україну на чеській туристичній виставці.

“Інтерес до Закарпаття у чехів надзвичайно великий, – відзначає директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Денис Ман. Мова не лише про ностальгійний туризм, як ми можемо думати, а в першу чергу тому, що наш туристичний продукт — комплексний та дуже багатогранний. На стенді ми пропонували відпочивати в Карпатах, які становлять чи не найбільший інтерес. Проте більшість шукали саме матеріали з Колочави. Міжгірщина туристична історично та культурно давно вабить до себе чеського туриста. Свою популярність мали й гірськолижні траси Закарпаття, Чорногірський хребет, дерев’яні храми, сільський туризм та інші наші пропозиції, представлені в ході численних презентацій”.

Інтерес до закарпатського стенду дійсно був великий: часом черги розтягувалися на десятки хвилин.

З метою якомога повніше презентувати цільовому споживачу Міжгірщину як важливу туристичну дестинацію, участь у роботі делегації з України взяв також голова Міжгірської районної державної адміністрації Василь Худинець.

Традиційно в третій день виставки представники структурного підрозділу з питань туризму проводить перемовини з туристичними операторами та агентами, туристичними асоціаціями, клубами та об’єднаннями. Кожному з представлених на виставці туроператорів з Чехії, Польщі, Угорщини представники обласної ради та адміністрації вручили робочі матеріали з туристичними маршрутами, презентаційними картами, календарем туристичних подій тощо. Десятки діалогів, проведених представниками облдержадміністрації, пройшли успішно. Наша сторона пропонувала організовувати поїздки до Закарпаття та до України. Щоб переконатися в серйозності намірів щодо співпраці Денис Ман запросив чеських колег на презентацію “Чеський туристичний продукт”, а також до участі у виставці “ТурЄвроцентр Закарпаття 2017”. Про це також говорилося під час відвідування закарпатського стенду гостями з дружніх Закарпаттю країв Пардубіце та Височина. “Протягом багатьох років ми спільно реалізовуємо соціальні проекти, не зайвим буде показати туроператорам з Чехії можливості відпочинку в Закарпатті”, – переконаний Д.Ман.

Окрім офіційної делегації на виставковому стенді приваблювали матеріали туристичного бізнесу Закарпаття, в тому числі — матеріали туроператорів, готелів, установ та організацій, а також підприємств, які працюють над розвитком винного туризму до Закарпаття. Крім того, своїх гостей на стенді також очікували можливості термального відпочинку Берегівщини та Хустщини.
З об’єктивних причин у 2014 році кількість туристів з Чехії до України суттєво скоротилася, проте вже у 2016 році статистика почала рости. Зокрема одна лише Міжгірщина наростила на третину кількість гостей з Чехії у 2016 році, повідомило zakarpatpost.net управління туризму та курортів ДЕРТ Закарпатської ОДА.

Департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації висловлює вдячність туристичному бізнесу, який працює над залученням туристів до відпочинку на території Закарпатської області. Завдяки спільним зусиллям обласної влади та бізнесу 2016 рік мав добрі результати, що очікується також і в 2017 році за умови, що всі спільно працюватимемо над підвищенням якості в роботі.

Слід зазначити, що Закарпаття туристичне презентується на виставці Regiontour вже вдруге — минулого року стенд “Україна туристична” теж мав серйозний успіх. Найближчим часом у планах — відвідати традиційну виставку в Києві (UITT) та виставку в Угорщині, які відбудуться в березні.

zakarpatpost.net