Сьогодні в Угорщині національний день жалоби. Закарпаття поділяє біль скорботи

Прапори на державних будівлях та перед парламентом Угорщини приспущено.

Шістнадцять сильно обпалених дитячих тіл досі залишаються в Італії. Поліція Верони займається розслідуванням справи і з’ясовує, чому саме автобус, який повертався з Франції в Угорщину через територію Італії, врізався в стовп і загорівся. Як вдалося встановити правоохоронцям, загорання почалося з передньої частини автобуса, слідство наразі триває.

За офіційними даними, в автобусі знаходилося 54 пасажирів – у тому числі дорослих, серед яких вчителі і двоє водіїв. Проте є інформація, що насправді в транспортному засобі було більше людей. 39  поранених після аварії було доправлено в  медичні заклади, 36 із них мали такі травми, що могли пересуватися.

Як повідомив виданню 24.hu брат одного з постраждалих, хлопчик одразу після аварії зателефонував додому і розповів про те, що трапилося.

«Я босоніж вибрався з автобуса. Він загорівся. Але зі мною все гаразд», – зазначив він.

Зі слів матері школяра, її син спав, коли трапилося нещастя, прокинувся під час зіткнення. Йому  поталанило вибратися з палаючого транспортного засобу.

Родина одразу ж зв’язалася з консулом Угорщини в Італії і сповістила про те, що трапилося.

Зараз батьки поїхали до Верони забирати дітей. Багато хто з них досі перебуває у стані сильного шоку і потребує допомоги психологів.

Семеро жертв трагічного випадку залишаються нетранспортабельними і знаходяться в медичних закладах Італії. Двоє з них у критичному стані.

Генеральний консул Угорщини в Берегові Андре Саліпскі повідомив виданню zakarpatpost.net, що висловлює щире співчуття рідним та близьким загиблих, а також розповів, що вчора біля консульства відбувся скорботний захід, присвячений вшануванню жертв жахливої аварії.

– Трагедія нікого не залишила байдужим, вона сколихнула увесь світ. У Берегові небайдужі мешканці міста від учора продовжують приносити до консульскої установи лампадки та квіти, – наголосив Андре Саліпскі.

В Ужгороді біля Генерального консульства Угорщини також у знак скорботи краяни та офіційні особи запалюють свічки, приносять іграшки та квіти.

Одними з перших висловили співчуття угорському народу, поклали квіти та зробили запис у жалобній книзі голова обласної Ради Михайло Рівіс, його перший заступник Йосип Борто,та Петро Грицик – заступник (від імені Ради та депутатського корпусу). Від імені Представництва МЗС в Ужгороді – Галина Гороховська; від імені Національного Інституту стратегічних досліджень при Президентові України – радник при Дирекціі НІСД, заслужений діяч науки і техніки України Світлана Мітряєва.

zakarpatpost.net