Дочинець став лауреатом премії Українська книжка року»

25 січня в Держкомтелерадіо відбулося засідання Комітету з присудження щорічної премії Президента України «Українська книжка року». “Шляхом таємного голосування у номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» премію за 2016 рік одноголосно присуджено виданням «Синій зошит. Аркуші днів світящих» та «Лад» (автор Мирослав Дочинець, видавництво «Карпатська вежа»). Загалом у цій номінації було розглянуто 19 художніх творів класичної та сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури, виданих в Україні за останні три роки.
«Лад» і «Синій зошит» – тетралогія про карпатського старця Андрія Ворона, прозваного вже «українським Сократом», «новітнім Сковородою», «світовим чоловіком», Вічником. Він жив, як дихав, власним життям явив спроможність бути вільним духом у світі штучних міражів. Власне, це вчення радості, добра і служіння, коли многії наші літа стають літами благими.
У грошовому вимірі ця Президентська відзнака є другою після Національної премії ім. Т. Шевченка. Виплачується порівну авторові і видавництву”, – написав Мирослав Дочинець у соцмережі Фейсбук.
Торік цієї відзнаки удостоєна книжка Сергія Жадана «Месопотамія».

zakarpatpost.net