Прокуратура проводить обшуки Ужгородської мерії. Викрито корупційну схему одержання неправомірної вигоди

Працівниками прокуратури Закарпатської області спільно з співробітниками спецпідрозділу «К» УСБУ УСБ України викрито корупційну схему одержання неправомірної вигоди службовими особами Ужгородської міської ради за посередництва фізичних осіб.

Попередньо встановлено, що неправомірну вигоду посадовці міськради отримували за сприяння у позитивному вирішенні  «земельних питань», які виносилися  на сесію Ужгородської міської ради, інформує zakarpatpost.net прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Наразі затримано посередника під час одержання  частини неправомірної вигоди у сумі 20 тис.грн.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди  службовою особою, на підставі ухвали слідчого-судді на даний час тривають обшуки у приміщенні Ужгородської міської ради, а також житлових приміщеннях окремих співробітників Ужгородської міської ради.

Довідково:

ч. 3.ст 368 ККУ – Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, -карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

zakarpatpost.net