Які професії в Закарпатті можуть зникнути?

Як переконують представники  кадрового порталу work.ua, під загрозою безробіття можуть опинитися представники двох найпопулярніших професій. Мова йде про бухгалтерів та водіїв.

На думку hr-експертів, зараз найбільш популярними і розповсюдженими професіями є спеціальності у сфері  продажу. Пальма першості власне належить менеджерам. Також до числа найбільш затребуваних професій входять водії та бухгалтерии. Проте саме вони, як запевняє, незабаром можуть залишитися без роботи.

“Зараз на нашому сайті для них відкрито майже 7 тисяч актуальних вакансій. На другому, з показником 5,8 тисячі вакансій є продавці-консультанти, замикають трійку лідерів водії. Для них зараз є 2,8 тисячі робочих місць”, – відзначає директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко.

Також до числа найбільш затребуваних професій входять водії та бухгалтерии. Проте саме вони, як запевняє експерт, незабаром можуть залишитися без роботи. Свою позицію він  пояснює тим, що вже зараз у США є безпілотні автомобілі, тож через кілька років транспортним компаніям водії можуть стати непотрібними. Щодо бухгалтерів, то їх, зі слів Сергія Марченка, поступово витісняють комп’ютери.

Крім того, що тішить, на думку фахівця, загальна кількість вакансій для краян поступово зростає. Це, звісно, позитивно, адже з’являються нові робочі місця. Скажімо, торік число вакансій зросло на 62%.

zakarpatpost.net