Чим цікавиться закарпатська молодь в Інтернеті

Поки дехто займається політикою, обговорює хабарництво та корупцію, дивиться телевізор, читає новини, закарпатська молодь живе своїм життям.

Ми спробували дізнатися, що ж найбільше хвилює юних краян.

Для цього ми провели аналіз у соцмережах.

Як з’ясувалося, значний відсоток молоді активно вболіває за братів наших менших, шукає господарів собакам та кішкам. Однак є й такі, хто цікавиться, як відправити на той світ сусідського бульдога, чи вуличного чотирилапого безхатченка. Як правило, на такі записи користувачі реагують доволі бурхливо і агресивно. Проте, на жаль, трапляються й такі, хто дає поради щодо вбивства тварин.

Хлопці також досить часто переповідають автомобільні новини. Дівчата ж діляться новаціями у світі моди чи шукають рецепти улюблених страв.

Проте найгарячішою темою соціальних мереж є проблеми інтимних стосунків. Здавалося б, тема не нова, та й дійсно злободенна, хоча вирішувати її кожен повинен індивідуально, не виносячи на загальний осуд власні сокровенні речі. Щоправда, зазвичай, публікуються подібні записи анонімно. Проте найцікавіше те, що авторами пікантних дописів є… школярі. Не завжди, але часто.

«Після уроків у нас був секс. У шкільному туалеті, – пише юна ужгородка. – Все закінчилося настільки швидко, що я й не встигла оговтатись. Як сказати хлопцю, щоб  він займався цим довше, адже дівчині для того, аби відчути задоволення хвилини мало».

«Зустрічаюся з дівчиною вже майже рік. Кілька разів ми залишалися наодинці. Мені хотілося сексу, але вона завжди відмазувалася, наголошуючи, що чекає на єдиного. Так можна й до 50 років чекати. Може її кинути?» – питає юний донжуан із обласного центру Закарпаття.

«Мені 16 років. Здається, я вагітна. Підкажіть, як це можна перевірити» – просить поради ще одна учениця.

«Навчаюся в одинадцятому класі. Спимо з хлопцем уже два роки. Спочатку все було добре, але останнім часом йому не хочеться близькості. Завжди каже, що болить голова. Хіба це нормально? Чоловіки мають бути  активними, а в нашій парі завжди ініціатором сексу була я», – розповідає наступна дописувачка.

Складається враження, що молодь нині цікавить інтим більше, ніж підручники… Звичайно, секс у школах був і раніше, просто 10 років тому Інтернетом користувалися діти не настільки масово як зараз. Тож і не писали про це.

Наразі молодь розкута, допитлива, але поговорити про сокровенне у неї немає з ким.

Батьки, як правило, зайняті роботою та різними турботами, у школах про секс вчителі говорити не дуже люблять. Отже, єдиним порадником юнаків та дівчат залишаються соціальні мережі.

«В Україні все частіше вагітніють у 14 років. Дехто зважується народити, більшість на прохання батьків і хлопців робить аборти. На Західній Україні намагаються зберегти дитину, бо там аборт сприймають як великий гріх. На сході народжують рідше. Не розуміють, що після аборту у такому віці дівчинка може стати безплідною», – каже дитячий психолог Валентина Домська.

У той же час, зі слів лікарки, зараз молодь починає статеве  життя дуже рано.

«Займатися сексом нинішні школярі починають у 7-8 класі. У старших чоловіках дівчата шукають любові і тепла, яких не доотримували вдома. Багато підлітків із благополучних сімей вступають в інтимні стосунки просто аби зробити щось на зло батькам. Намагаються у такий спосіб довести свою самостійність», – пояснює Домська.

Слід зазначити, що на думку самих учнів секс є частиною життя сучасної молоді і ранні зв’язки нині мало кого лякають. Нерідко дівоча цнота стає не гордістю, а ганьбою юної представниці прекрасної половини.

«Мені вже 17, але в мене досі не було хлопця. Усі подруги вже мали по двох-трьох партнерів. Мені дуже соромно комусь зізнаватися», – скаржиться школярка з Мукачева.

«Містечко в нас невелике, кожен кожного знає. Якось я сказала своєму хлопцеві, що ще незаймана. Він мене висміяв перед друзями і зараз із мене глузує вся його компанія. Мені 16 років. Дуже мрію про те, щоб якомога скоріше поїхати вчитись кудись далеко і розпочати абсолютно нове життя», – пише дівчина з Хуста.

Цікаво, що юні закарпатки не тільки прагнуть сексу, але й час від часу потерпають від домагань, найчастіше – із боку вітчимів та дорослих хлопців, які їм подобаються. Проте відкрито заявити про це вони бояться.

Звичайно, аби вирішити проблему, з молоддю потрібно якомога більше говорити на сексуальні теми. Найгірше, що часто це робити просто немає кому… от і залишається єдина доступна альтернатива – соцмережі, які виступають у  ролі співбесідника  для підростаючого покоління.

zakarpatpost.net