Мукачівська окружна: жахіття нашого часу

Закарпатські дороги не для тих, у кого слабкі нерви і це відомо кожному, хто хоч колись ними їхав. Такі дорожні артерії показують лише в сюжетах світових каналів National Geographic» та «Discovery», як  приклад бездоріжжя, скажімо, в тайзі. Але здається, відкинувши усі політичні амбіції, навіть у сибірській лісовій гущавині вони кращі.

Мова йде про окружну від ринку “Гід” у Мукачеві у напрямку Берегова. Проїжджаючи ями, завглибшки приблизно 20 см, автомобіль аж перехиляється. Інша половина шляху відремонтована.

Але ділянку від залізничного переїзду у напрямку Берегова треба долати  зі швидкістю 5-7 км/год. Займає така смуга перепон у часовому еквіваленті для власника автівки хвилин 20.

А це, до речі, магістраль, якою рухається не лише місцевий транспорт, але й машини, які їдуть у Європу. Щоб  об’їхати Мукачево, іншого шляху для великогабаритних автомобілів просто немає. Фури саме цією дорогою беруть курс і на Берегово, і на Рахів.

Там же, до речі, знаходиться і міжнародний завод, де працює більше двох тисяч краян. Їм трасою жахів доводиться добиратися на роботу та з роботи щодня… І так уже багато років.

Це – одна з найгірших доріг у Закарпатті.

Тож невже важко знайти кошти,  аби відлагодити невелику ділянку  дорожнього покриття?

Адже для цього потрібна не така вже й велика сума.

zakarpatpost.net