Школярі у погонах «патрулюватимуть» навчальні заклади Ужгородщини

6 лютого 11 школярів Коритнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів складуть присягу у якості шкільних патрульних.Захід відбудеться у рамках реалізації ініціативи «Шкільний патруль» Управління патрульної поліції у містах Ужгород та Мукачево спільно з Генеральним консульством Угорщини у м. Ужгород.

«Це пілотний проект, який вже охопив два навчальні заклади Ужгородського району. Відбір та підготовку пройшли учні Коритнянської школи, наступним навчальним закладом, де відбудуться аналогічні заходи, стане ЗОШ ім. ДойкоГабора в Ужгороді. Взяти участь у відборі може кожен бажаючий, однак ми обиратимемо найкращих – тих, хто має досягнення у навчанні, виявляє ініціативність у громадських справах тощо. Згодом Управління виступить з пропозицією враховувати досвід участі школярів у «Шкільному патрулі», якщо випускник вирішить продовжити навчання у вишах МВС», – розповів начальник УПП міст Ужгород та Мукачево Юрій Марценишин.

Проект «Шкільний патруль» реалізується в Україні вперше. Ідея належить закарпатським патрульним. Мета ініціативи залучити дітей до суспільно-корисної діяльності, популяризувати серед школярів правову грамотність та відповідальність у дотриманні правопорядку. В обов′язки шкільних патрульних, які пройдуть відповідну підготовку, входитиме патрулювання території своєї школи, виявлення прогульників та порушників навчальної дисципліни, контроль належного ставлення до шкільних обов′язків тощо. Згодом, як обіцяють патрульні поліцейські, юних колег залучатимуть й до спільних заходів у містах Ужгород та Мукачево.

За сприяння угорської сторони юні патрульні отримають поліцейську форму, персональні жетони та посвідчення. Окрім того, шкільні патрульні матимуть відповідні звання та можливість «кар′єрного росту».

zakarpatpost.net