На Свалявщині підтопило трасу міжнародного значення

2 лютого о 19:10 внаслідок танення снігу та сильних опадів, а також через захаращеність придорожніх канав, зливних стоків, сталося підтоплення 15 приватних дворогосподарств (висота води близько 15 см.) у с. Пасіка, а також перелив води протяжністю 100 м. через дорожнє полотно автошляху міжнародного значення М06 Київ-Чоп, поблизу с. Голубине Свалявського району, повідомляє zakarpatpost.net УДСНС в Закарпатській області.

До 22:20 у с. Пасіка  захаращеність придорожніх канав розчищена, зведено тимчасові укріплення мішками з піском та  проводився відвід води з території підтоплених домогосподарств. Як наслідок, вода зійшла самопливом. Загроза підтоплення житлових будинків ліквідована, відселення громадян не проводилась.

У с. Голубине захаращеність придорожніх канав розчищена. Рух транспортних засобів по даній ділянці автошляху не припинявся.

До ліквідації наслідків негоди залучалося: Свалявський РВ У ДСНС України у Закарпатській області (2 од. техніки, 8 о/с), Свалявський ДЕД (2 од. техніки, 2 чол.), місцеве населення (2 од. техніки, 20 чол.), ГУ НП України в Закарпатській області (2 од. техніки, 4 о/с).

03 лютого о 03:40  через утворення льодового затору на річці Боржава, в с. Бронька Іршавського району по вул. Станційній вода підтопила 1 житловий будинок та близько 20 приватних домогосподарств (висота води складає близько 30-50 см.).

В будинку проживали 4 особи, з них 1 дитина. На даний час всіх його мешканців евакуйовано та переселено до родичів.

О 04:50 відбулося засідання Міжвідомчого штабу з ліквідації даної події під головуванням голови Іршавської РДА. До місця утворення льодового затору направлено відділення групи піротехнічних робіт АРЗ СП УДСНС України у Закарпатській області.

До ліквідації наслідків негоди станом також залучено – 2 од. техніки та 10 чоловік особового складу Іршавського РВ УДСНС України у Закарпатській області, 3 чоловік  Іршавського гірського пошуково-рятувального відділення, 20 чоловік від місцевого населення та підрозділи ГУ НП України в Закарпатській області.

zakarpatpost.net