На Закарпатті льодохід. У область їде ще п’ять піротехнічних бригад

Москаль: «Для підривних робіт і звільнення річок від льодяних заторів будуть задіяні додаткові піротехнічні сили із сусідніх областей, а також 128-ма гірсько-піхотна бригада»

У зв’язку з критичною ситуацією, яка виникла з льодоходом на Закарпатті, Геннадій Москаль звернувся до голови Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Миколи Чечоткіна з проханням направити в область додаткові піротехнічні сили ДСНС. Сьогодні п’ять піротехнічних бригад із сусідніх Львівської та Івано-Франківської області виїдуть на Закарпаття для проведення підривних робіт і звільнення русел річок від льодяних заторів. Ще до приїзду піротехніків на підривних роботах буде задіяна також 128-ма гірсько-піхотна бригада – домовленість про це досягнута між головою ОДА та керівництвом бригади, інформує zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

– Сьогодні на Закарпатті найбільш критичний день із льодоходом, – наголошує Г.Москаль. – До вечора основна маса льоду має пройти через область, і вода піде на спад. Залишки льодоходу пройдуть Закарпаттям завтра в першій половині дня. Слідкуємо за ситуацією й готові до адекватної реакції.

Найближчим часом керівник Закарпаття планує відвідати с.Броньку й оглянути на місці наслідки підтоплень та пошкоджені будинки (фото будинків додаються).

– Головне – щоб постраждалі люди не залишилися без даху над головою, – зазначає голова ОДА. –  На місці з’ясуємо, як буде проходити ліквідація наслідків стихії. Можливо, впораємося силами області без додаткової допомоги Києва.

zakarpatpost.net