У Закарпатті очікується сходження лавин та підвищення рівня води ще в деяких річках

За прогнозами Закарпатського гідрометеоцентру 3 та із збереженням вночі 4 лютого, в центральній та східній частині території Закарпатської області продовжаться сильні дощі, на високогір’ї з мокрим снігом, місцями дуже сильні опади. Місцями: тумани, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. 3-4 лютого на річках області продовжиться процес скресання річок, льодохід, руйнування утворених заторів льоду та утворення нових на інших ділянках річок з швидкоплинним підвищенням рівнів на 0.5 – 1.5м.

В нижніх течіях Боржави очікується підвищення рівня води на 2.0-3.0м, з виходом води на заплаву, можливим підтопленням сільгоспугідь сіл Сільце, Заріччя, Боржавське, Камянське, В.Комяти та автодороги Виноградів-Шаланки.

Зважаючи на утримання ще значної кількості снігового покриву, мерзлого грунту, можливі локальні підтоплення внаслідок утримання талої води в понижених місцях. Гідрологічні прогнози будуть утиочнюватись, інформує  zakarpatpost.net У ДСНС в Закарпатській області.

Також ввечері 3 лютого, вночі та вранці 4 лютого на більшій частині території Закарпатської області та по м. Ужгороді очікуються тумани з видимістю 50-500 м.

3 – 4 лютого у високогір’ї та гірських районах Закарпатської області оголошується ІV (високий) рівень лавинної небезпеки, існує загроза зсувів снігу на дороги.

zakarpatpost.net