Через блокування тендеру на Закарпатті під загрозою життя 18 хворих

Один пацієнт від ускладнення хвороби помер.

На Закарпатті на сьогодні є 18 хворих, які щодня по чотири рази змушені приймати препарати для проведення перитонеального діалізу.

– Ще минулого року Міністерство охорони здоров’я мало закупити для цих людей медикаменти, на які виділені 2,5 мільйони гривень, – наголошує Геннадій Москаль. – Закарпатська обласна клінічна лікарня оголосила через систему ProZorro тендер, однак він уже кілька разів не відбувся через те, що київська фірма ТзОВ «Лінк-Медитал» постійними скаргами в Антимонопольний комітет України (АМК) призупиняє процедуру торгів. Днями через ускладнення хвороби один пацієнт помер. Я звернувся в Міністерство охорони здоров’я та Антимонопольний комітет України з проханням негайно втрутитися в ситуацію, оскільки під загрозою опинилося життя 18 людей. Попереджую, що якщо протягом найближчих днів питання з блокуванням тендерних процедур не буде вирішене, відповідальність за життя хворих повністю ляже на Мінздоров’я та АМК.

Окремо скажу таке – ця ситуація ще раз доводить, що жодного толку від приїжджих «реформаторів» (грузини вони чи американці) в Мінздоров’я немає. Корупційні схеми через боротьбу за державні закупівлі в системі охорони здоров’я запроваджуються не на місцях, а в Києві. А фірмам, які беруть у цьому участь, на здоров’я і життя хворих наплювати, повідомляє zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

zakarpatpost.net