У суботу в Гечі відбудеться фестиваль різників

На Закарпатті цієї суботи відбудеться один із найсмачніших фестивалів краю – міжнародний конкурс професійних м’ясників, який пропагує фермерство.

Гентеші (саме так називають угорською різників свиней) зберуться у селі Геча Брегівського району 11  лютого та запрошують всіх долучитися до приготування та вживання страв зі свинини (уг. діснотор), повідомляє zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

М’ясників із закарпатських сіл та з-за кордону представлятимуть свою майстерність з самого ранку – збір команд розпочнеться о 7 годині. Гостей тим часом пригощатимуть гарячим вином, палинкою та закускою.

Після обробки м’яса десятки смачних апетитних страв команди варитимуть смажитимуть і тушкуватимуть на відкритому вогні. Кулінари протягом дня готуватимуть традиційні закарпатські страви зі свинини та змагатимуться за звання найкращого.

Переможців визначать у категоріях: «Найкраща гурка», «Найкраща капуста з м’ясом», «Найкраща ковбаса». Водночас приготовленим частуватимуть гостей фестивалю.  На відвідувачів чекають шкварки, гурки, ковбаси, шинка, бограч.

На сцені фестивалю опівдні розпочнеться концертна програма за участі самобутніх творчих колективів з усієї області. Офіційне відкриття о 13.00.

zakarpatpost.net