Чому на Ужгородській палачінті більше шашликів, ніж млинців

zakarpatpost.net вирішив проаналізувати, як проходила  «Ужгородська палачінта».

Постфактум до фестивалю.

Загалом організатори постаралися і підготували насичену розважальну програму, фотозони, конкурси, файєр-шоу. Однак…

Чомусь захід нагадував будь-що, тільки не фестиваль млинців.

Власне головна страва фесту тут була, проте  млинців було небагато… Та й презентували їх не заклади харчування… А для того, щоб до нашого краю приїхало більше гостей, звітувати кулінарною майстерністю мали б ресторатори, а пригощати присутніх наїдками – професійні кухарі… не аматори чи волонтери.

А на «Ужгородській палачінті» було значно більше шашликів та рульок, виробів із м’яса, ніж млинців… які виявилися четверторядною стравою.

Більше того, весь Боздоський парк огортав димовий смог, навіть дихати від їдкого запаху було важко. А ще… в повітрі витав аромат вина… Звичайно, воно наразі брендується в нашій області, але вино повинно бути якісним…

Крім того, процес приготування проходив у непривабливих альтанках, столи були застелені клейонкою, як на сільських ринках двадцять років тому.

Невже не можна було встановити спеціальні конструкції, тим більше, що вони є… утім навіть дерев’яні будиночки в Ужгороді програють мукачівським, не кажучи вже про Львів.

Та й у сусідній області взагалі фестивалі проходять на значно вищому рівні. І стосується це не лише торговельних місць, але всього… Там свята мають якусь автентику.

Нам же треба робити не так, як у Львові, а краще, аби туристи приїхали саме до нас… тим більше, що Закарпаття  – найзахідніших куточок України і добиратися до нас довше, ніж до інших обласних центрів.

Не можна оминути увагою й посуд. Він мав би бути не таким спартанським, як в Ужгороді, а значно кращим… Це стосується і сковорідок, і шашлинчниць і взагалі обладнання… Грилі, казанки, мангали можна було встановити  й  ошатні та привабливі.

Щодо сувенірів, то, на жаль, небагато умільців презентували свої таланти, продавалося багато китайської продукції. А в області треба зробити свою сувенірну індустрію, яку б хотілося  купувати тим, хто завітав у наш край та й самим місцевим мешканцям. Різьбярам, рукодільницям та іншим майстрам хенд-мейду потрібно придумати щось цікаве, власне закарпатське…

Загалом фестиваль пройшов добре, чудово, що він мав благодійний характер, але саме палачінт не вистачало…

zakarpatpost.net