На чому економлять закарпатці

У 2016 році майже 40% краян не змогли потрапити до лікаря через брак грошей.

У грудні 2016 року більше половини українців економили на найнеобхідніших речах, у тому числі 58% – на одязі та взутті, 54% – на продуктах, а 37% – на лікуванні та придбанні ліків.

Такі результати показало дослідження, проведене фахівцями компанії Research & Branding Group, повідомляє «Погляд».

Опитування показало, що в списку найбільш згадуваних статей скорочення витрат також згадуються витрати на відпочинок і відпустку: 47% намагаються заощадити наскільки це можливо. Також 42% (наскільки можуть) знижують витрати на комуналку.

39% респондентів заявили, що максимально знижують витрати на розваги. Кожен третій українець став економити на дрібній (30%) та великій (30%) побутовій техніці. Чверть жителів країни скоротили витрати на транспорт (25%) та зв’язок (23%), а кожен п’ятий – на предмети розкоші і такі великі покупки, як нерухомість або авто (21%).

Дослідження проводилося в період з 10 по 20 грудня 2016 року у всіх регіонах країни за винятком окупованих територій Донбасу і Криму.

Як повідомлялося раніше, майже 40% українців не змогли потрапити до лікаря через брак грошей. Люди залазять у величезні борги, щоб розплатитися з докторами: найбільші борги у киян – їм доводилося позичати в середньому майже 8 тисяч гривень.

zakarpatpost.net