Чи створяться госпітальні округи на Закарпатті?

На це немає ані коштів, ані засобів. На цьому наголосив керівник краю Геннадій Москаль під час наради з головними лікарями центральних районних лікарень та начальниками відділів охорони здоров’я області.

– За нинішніх обставин, коли реформа проводиться без жодного на те фінансування, створювати госпітальні округи є недоцільним. Нині все виглядає таким чином, що ми на одній лікарні поміняємо вивіску, а в інших скоротимо кількість ліжок та робочих місць, – каже Геннадій Москаль. Створення госпітальних округів мало би передбачати покращення медичного оснащення, як мінімум, та будівництво нових лікарень. А на це в Держбюджеті коштів ніяких не передбачено.

Серед аргументів, які наводились у виступах медиків – особливості рельєфу й територіально-адміністративний устрій. Крім того, механізм створення госпітальних округів Міністерством охорони здоров’я не розроблений, нормативних актів також немає, повідомила zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

Відповідною постановою Кабінету Міністрів, створення госпітальних округів визначається на основі подання голови обласної державної адміністрації. Г. Москаль заявив, що прийняв рішення такого подання не вносити.

zakarpatpost.net