Більшість краян не вдоволені рівнем життя

Положення громадян України в більшості сфер життя істотно погіршилось за 2016 рік. Про це свідчать результати опитування фонду “Демократичні ініціативи” та Центру Разумкова.

Найбільш негативні зміни відбулися в рівні цін і тарифів – тут погіршення зазначили 88,5% населення, в економічному становищі України – 77%, в рівні стабільності – 75%.

Крім того, зниження впевненості в завтрашньому дні відзначили 74% громадян, рівня добробуту сім’ї – 73%, погіршення в ставленні громадян до влади вказали 72%.

Переважно погіршення відзначено в ситуації зі злочинністю – 62%, в охороні здоров’я – 54%, оплаті праці – 54,5%, соціальному захисті – 49%, пенсійному забезпеченні – 49%, дотриманні законності державними службовцями – 43%.

В основному не відбулося змін у таких сферах, як положення російськомовного населення – вважають 69% опитаних, положення україномовного населення – 70%, становищі релігійних і етнічних меншин – 64%, міжнаціональних відносинах – 64%, рівні свободи слова – 49%, рівні демократії – 46%, дотриманні прав і свобод – 46%, освіту – 43%, пише ua-ekonomist.com.

В цілому ситуація в країні, на думку 73% респондентів, змінилася на гірше. Єдиною сферою, де громадяни відзначили поліпшення ситуації, є обороноздатність країни – зміни на краще відзначили 40% населення, тоді як 21% вважає, що стало гірше. Розділилися думки щодо міжнародного іміджу України: 27% громадян вважають, що імідж змінився на краще, 32% – що погіршився, і 27% думають, що він не змінився.

zakarpatpost.net