Депутату Ужгородської міськради, якого підозрюють у хабарництві, дали можливість користуватися джипом

Апеляційний суд Закарпатської області частково задовольнив апеляцію депутата Ужгородської міськради Станіслава Пономарьова щодо користування автомобілем Мітсубіші.

2 лютого Ужгородський міськрайонний суд наклав арешт на майно депутата, тож автомобіль помістили на штрафмайданчик прокуратури.

Окрім того, слідство стверджувало, що саме на цьому авто депутат їздив, коли вирішував справи, пов’язані з хабарем, у причетності до якого його й підозрюють правоохоронні органи. Пономарьов із цим не погодився, на суді переконував, що автомобіль купувала дружина, і авто конче необхідне для переміщення містом як для сімейних справ, так і роботи. Пономарьов, попри кримінальне провадження та статус підозрюваного, продовжує очолювати комунальне підприємство.

То ж апеляційний суд дозволив користуватися автомобілем депутату міської ради. Таким чином суд частково задовільнив апеляцію підозрюваного.

На сьогоднішньому суді не було слідчого прокурора, який, за інформацією суду, перебуває у відпустці, натомість від прокуратури був представник Андрій Соколов.

На запитання журналістів, яким ще майном володіє Пономарьов, депутат відзначив, що не має у власності більше нічого, квартиру родина раніше продала й нині проживає у тещі.

Нагадаємо, минулого тижня Станіслав Пономарьов сплатив 240 тисяч гривень застави, яку для нього замість тримання під вартою визначив апеляційний суд Закарпатської області.

Таку ж суму раніше сплатив і перший заступник Ужгородського міського голови Іштван Цап, якого суд відсторонив від посади. Третій фігурант справи – підозрюваний Олег Громадський, якого правоохоронці затримали 25 січня з 20 тисячами гривень, – сплатив заставу в сумі менше 100 тисяч гривень.

Усі троє заперечують свою причетність до хабарництва.

Слідство в кримінальному провадженні щодо отримання неправомірної вигоди, яке обласна прокуратура відкрила 26 січня, триває.

zakarpatpost.net