Від кого ховаються мукачівські чиновники?

У Мукачівській міськраді з’явився «режимний об’єкт».

Кодовий замок встановлено на вході до ряду відділів Мукачівської міської ради. Доступ громадян міська влада обмежила до відділу архітектури, юридичного відділу та відділу архітектурного контролю. Про це повідомив у мережі ФБ депутат міськради Юрій Кравчук. Депутат також зазначив, що доступ обмежено і громаді, і йому та іншим депутатам до відділів, з якими народні обранці співпрацюють, пише «Mukachevo.today».

Вочевидь, така демократія по-мукачівськи пов’язана з нещодавнім скандалом, коли громадян з цих самих відділів нецензурно вигнав радник міського голови Андрія Балоги – Євген Костенко.

«Сьогодні громадськість міста була шокована тим, що відбувається у мукачівській Ратуші. Громадяни міста, а деякі виборці разом із своїми депутатами по округу прийшли прийом до спеціалістів земельного відділу та архітектури, де було доволі людно. В порядку черги та поваги один до одного мукачівці чекали на роз’яснення своїх запитань та проблем. Раптом в кабінет залітає якийсь чолов’яга, без усяких вибачень чи пояснень почав кричати – щоб усі покинули приміщення, «хто дозволив заходити в кабінет», накинувся на спеціалістів та усіх хто був на той час в кабінеті. Видовище не для людей зі слабкими нервами. Здивувало, що до таких неадекватних випадів цього радника чи соратника голови міста, працівники управлінь та депутати сприйняли поведінку цього невігласа, як нормальне явище, декотрі ковтали сердечні пігулки, дехто стояв опустивши голову від ганьби», – пишуть про цю ганебну ситуацію у спільноті «Народна Рада Мукачева».

Про те, хто такий насправді Євген Костенко, – матеріал трохи згодом, а поки що громада та представники її інтересів – депутати всіх політичних сил у міськраді – повинні ініціювати надання правової оцінки дій міської влади Мукачева.

Довідка

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»

Стаття 10. Ради – представницькі органи місцевого самоврядування

1. Сільські, селищні, міські ради є органами місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами.

zakarpatpost.net