Що, на думку студентів, важливо при працевлаштуванні

«80 % – звя`зки і гроші, 20 % – талант», – студенти про працевлаштування після навчання.

У студентському середовищі тільки й чутно розмови про перспективу працевлаштування в Україні. І це не дивно, адже кожен з тих, хто зараз навчається, мріє про щасливе майбутнє саме у своїй професії. Звісно, існує категорія студентів, що досі не визначилася зі своїм життєвим призначенням, але ми не про них. Існує в Україні безліч незатребуваних спеціальностей, таких як естрадно-циркове мистецтво (клоунів у нас у ВРУ і так багато), економіка, юриспруденція, туризм, банківська справа та багато інших, пише «20 хвилин».

– В ідеалі моє майбутнє буде пов`язане з тревел-журналістикою, – мріє студентка факультету філології і журналістики Христина Луцик. – Це буде український проект. Так-так, у мене дуже амбітні плани. Однак я об`єктивно оцінюю реалії сучасного українського працевлаштування. Вважаю, що в Україні дають малу оцінку таланту, а саме, близько 20 %, решта – це гроші та зв`язки.

Натомість студентка ТДМУ, що навчається на спеціальності “медицина”, Олена Будз вважає, що її професія затребувана в Україні.

– В Україні, в галузі медицини багато перспектив, – переконана дівчина. – Якщо я буду хорошим спеціалістом, буду скурпульозно вивчати кожну тему, то, гадаю, проблем із працевлаштуванням не буде. Я навчаюся на державній формі навчання, тому я змушена буду піти працювати туди, куди мене відправлять, але все-таки хотілося би, щоб робота була у місті і в хорошому медичному закладі.

Студентка спеціальності “українська філологія” Оксана Остапчук також бачить перспективу (хоч і своєрідну) у працевлаштуванні за фахом.

– У нашому університеті надаються різні направлення, але часто студенти відмовляються працювати, тому що це зазвичай робота у сільських школах, – пояснює дівчина. – Та я гадаю, що роботи для педагогів в Україні вистачає. У майбутньому я планую бути вчителем української мови та літератури, проте, я би не хотіла, щоб мене направили на роботу в село, хіба, якщо це буде моє село.

zakarpatpost.net