Закарпатського посадовця взяли на хабарі в 400 доларів

У четвер (23.02) у результаті спільної операції співробітників Прокуратури Закарпатської області, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обласного Управління захисту економіки у момент отримання хабаря затриманий головний державний виконавець відділу Державної виконавчої служби Тячівського району Роман Каптола. Правоохоронці взяли держслужбовця на гарячому – в момент отримання 400 доларів хабаря. За цю суму Р.Каптола пообіцяв місцевому мешканцю зняти арешт із його автомобіля, повідомила zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, у великому розмірі, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

– Пан Каптола – депутат Закарпатської обласної ради від сімейної партії Балог «Єдиний центр», – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. – І особисто мене цей факт не дивує, бо представники «ЄЦ» давно відомі своїм кримінальним шлейфом. Наприклад, влітку минулого року депутат Тячівської районної ради від «ЄЦ» взяв участь у контрабандній перестрілці в с. Нижня Апша Тячівського району. Судячи з останніх подій, партія «Єдиний центр» поступово, через різні кримінальні оборудки позбувається своїх «кращих представників». Скоро дійде до того, що з 19 обласних депутатів від «ЄЦ» в обласній раді залишиться, як у тій відомій пісні, «только семеро молодых солдат»!

zakarpatpost.net