Потяг до солодкого допоможуть подолати фрукти

Любителі солодощів часто страждають не тільки через зайву вагу, але й через інші проблеми, пов’язані зі здоров’ям зубів, шлунка і шкіри.

Не варто повністю відмовлятися від солодкого, але потрібно максимально виключити його зі свого раціону. Як подолати потяг до цукрових ласощів, знає «Сьогодні».

З’їжте щось білкове

Виявляється, білок допомагає відновити рівень цукру в крові. З’їжте трохи сиру, сиру, риби або горіхів, і через 15-20 хвилин солодкий голод зникне.

Шоколадний день

Проведіть цілий день на шоколаді – це відіб’є охоту наминати солодке кілограмами на досить тривалий час. Однак є умова: максимум одна плитка шоколаду за день.

Оптимальний варіант: поділити шоколадку на шість частин і з’їсти все до 20:00. Води і чаю можна пити скільки завгодно.

Таким же чином можна провести розвантажувальний день на ананасі, дині, фруктовому желе. Перевірено: після подібного розвантаження дивитися на солодке набагато легше.

Почистіть зуби

Після чищення зубів смак у роті змінюється, і бажання з’їсти щось солодке слабшає. Фахівці радять користуватися цим прийомом і для того, щоб уникнути переїдання.

Потримайте шматочок ласощів в роті і виплюньте

Це порада від дизайнера Карла Лагерфельда, якому вдалося схуднути на 42 кілограми всього лише за рік. Для того, щоб вгамувати свою тягу до солодкого, Карл кілька хвилин тримав у роті ковток “Кока-коли”, а потім випльовував його.

Кунжутне насіння

Кажуть, непереборне бажання з’їсти солодке свідчить про те, що організму не вистачає кальцію. Заповнити запаси цього мікроелемента можна, додавши до салату 1-2 ложки кунжутного насіння.

Пам’ятайте, іноді побалувати себе шоколадкою або тістечком не тільки можна, а й просто необхідно. Вчені довели, що солодке позитивно впливає на роботу головного мозку. Головне – дозувати його вживання.