У поліції спростували інформацію про побиття громадянина Словаччини правоохоронцями

У Головному управлінні Національної поліції у Закарпатській області спростували інформацію про побиття громадянина Словаччини правоохоронцями. Про це в ексклюзивному коментарі для zakarpatpost.net розповіла речниця ГУ НП у Закарпатській області Анна Дан.

«Інцидент за участі іноземця дійсно мав місце в Ужгороді минулого тижня. Місцевий мешканець побачив у магазині чоловіка, який нібито шахрайським шляхом заволодів його авто, і викликав поліцію. За викликом прибули патрульні і забрали іноземця до міськвідділу для з′ясування обставин. Так як поведінка чоловіка вказувала на ознаки алкогольного сп′яніння, то його відвезли на експертизу до лікарні, де результат був позитивний. Згодом з′ясувалося, що розбиратися з ймовірним шахраєм є компетенцією Ужгородського районного відділу поліції. Як повідомив слідчий, у райвідділі словак поводив себе неадекватно – кидався на стіни, кричав, вимагав прибуття консула тощо. Однак пояснення дав і підписав їх. Більше того, як того вимагають правила, залишив запис у журналі, де, зокрема, вказав, що не має претензій до правоохоронців. Про подальшу долю чоловіка поліції нічого не відомо. Наголошу тільки, що у відділі йому не пред′являли підозр чи звинувачень, а просто взяли пояснення щодо заяви, яка на нього надійшла», – розповіла Анна Дан.

Раніше активісти «Спеціального контролю» оприлюднили у мережі Facebook інформацію про те, що ніби наприкінці минулого тижня поліцейські в Ужгороді жорстоко побили громадянина Словаччини. «До іноземця застосовували кайданки, не давали можливості зустрітися з адвокатом та представником консульства. Потерпілий від поліцейських наразі перебуває у Ужгородський ЦМКЛ. Також словаку прорізали на автомобілі шину…», – йдеться у дописі на сторінці «Спецконтролю» від 27 лютого 2017 року.

zakarpatpost.net