Зростання зарплат, сплачених податків та реалізації продукції – лісівники Закарпаття відзвітували за 2016 рік

На базі трьох лісгоспів Тячівщини відбулася виїзна колегія Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, де начальник управління Валерій Мурга підбив підсумки роботи відомства за 2016 рік. Як повідомили zakarpatpost.net у прес-службі ЗОУЛМГ, протягом минулого року лісництва краю збільшили рівень заробітної плати, сплачених податків та реалізованої продукції.

Так, у 2016 році середня заробітна плата одного штатного працівника на підприємствах управління склала 6052 гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року це на 1898 гривень, або на 146% більше. Також минулого року державні лісогосподарські підприємства Закарпаття сплатили до зведеного бюджету понад 332 мільйони гривень податків та зборів. Обсяг же реалізованої продукції збільшився на 145 мільйонів гривень, або на 125%. Водночас, заготовленої і реалізованої деревини було менше, ніж у 2015 році.

Констатували лісівники й збільшення на 300% витрат на охорону праці. А головним досягненням у даному контексті назвали те, що вдалося уникнути людських жертв серед працівників державної лісової охорони під час заготівлі деревини, посадки культур та гасінні лісових пожеж.

Підбиваючи підсумки минулого року, Валерій Мурга наголосив, що лісові господарства Закарпатської області першими в Україні знову отримали Міжнародний сертифікат FSC.

zakarpatpost.net