Чому на Закарпатті горять поля?

Рятувальники на Закарпатті почали фіксувати загорання сухої трави та чагарників. Так, перші випадки мали місце вже 26 лютого, повідомляють zakarpatpost.net в УДСНС у Закарпатській області.

26 лютого із семи зареєстрованих в області пожеж, 6 разів горів сухостій. На Берегівщині, Тячівщині, Перечинщині вогнем було знищено близько 14 гектарів сухотрав’я. За останню добу зафіксовано ще дві пожежі в Ужгороді та Берегові, де горіли близько 1 гектару сухої трави.

В Управлінні ДСНС зазначають, що сезон спалювання сухостою зазвичай починається разом із садово-польовими роботами. Цього року пожежонебезпечне явище виникло ще взимку. Рятувальники говорять, що ситуацію врятує рання весна і швидка поява молодої рослинності, яка не дозволяє поширюватися вогню.

Минулого, 2016 року, на території Закарпатської області виникло 407 пожеж у природних екосистемах. Траплялися випадки, коли загоряння сухої трави мали місце у безпосередній близькості до газових чи бензинових заправних станцій, що могло наробити багато лиха. У 2017 році пожежні почали пильнувати ситуацію вже з лютого, одночасно закликаючи населення бути уважними і відповідальними у поводженні з вогнем на своїх обійстях, територіях установ чи знаходячись на природі.

zakarpatpost.net