Що буде на місці ужгородської «України»?

Більше року тому, 1 лютого, Ужгород сколихнула страшна звістка – загорівся ТЦ «Україна». Десятки підприємців, товар яких було знищено вогнем, опинилися сам на сам зі своїми проблемами…

Про причини загорання говорилося багато. Основною версією вважався підпал. Утім до сьогодні у справі так і не поставлено крапку над «і», замовників чи виконавців не знайдено й не  покарано, як і не спростовано жодну зі здогадок громадських активістів.

Та як би там не було, а час назад повернути все одно не можна. «Україна» нині нагадує не торговельний заклад, а радше руїни Колізею.

Поступово цієї зими завали почали розбирати.

А днями почалася  розчистка прилеглої території, яка знаходиться за парканом. Скоріш за все, незабаром там активно розпочнеться робота.

У міській раді прокоментувати ситуацію не змогли, зазначивши, що територія приватна і що робить там власник – мерії не відомо.

У будь-якому разі, торговельний центр дійсно потребує не просто реконструкції, а повного оновлення, як і площа Кирила і Мефодія, на якій знаходиться «Україна».

До речі, кілька прилеглих до ТЦ закладів також не працюють. Біля них теж проводяться якісь роботи. Тож, вірогідно, на місці обгорілого колишнього універмагу будуватиметься щось нове, велике і сучасне.

zakarpatpost.net