Скандальне довогообіцяне відео про Іштвана Цапа нині показали в обласній прокуратурі Закарпаття

Сьогодні, 28 лютого, у приміщенні прокуратури Закарпатської області під час брифінгу заступника обласного прокурора Андрія Манькута журналістам показали кілька відеодоказів, які є частиною кримінального провадження щодо корупції чиновників Ужгородської міської ради, інформує zakarpatpost.net.

Так, на відео зафіксовані перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап, співробітник комунального підприємства «Уж-Фест» Олег Громадський та невідома особа, що й проводила відеофіксацію. На відео задокументовано розмови, у яких йдеться про сесію міської ради, оцінку ділянки землі площею 0,9 гектари, суми коштів тощо. Зокрема, обумовлюється розрахунок «суми зверху», яку треба сплатити – 50 гривень за кожну сотку, тобто у сумі 45 тисяч. За відсутності якісного аудіо у відозаписах у кадрі були присутні титри. Також правоохоронці задокументували передачу коштів Олегу Громадському, який їх перераховував. Останній фігурує практично у всіх відеозаписах – домовляється, передає інформацію з умовами і вимогами, вказує ім′я та прізвище Іштвана Цапа тощо.

Сьогодні прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. ІІІ ст. 368 ККУ, а його матеріали почали відкривати стороні захисту.Заступник прокурора області наголосив, що у справі відсутні покази самих підозрюваних, адже вони скористалися правом не свідчити проти себе. Щойно підозрювані та їхні адвокати ознайомляться із переданими матеріалами і підготуються до захисту, справу передадуть до суду. У прокуратурі пообіцяли постежити, аби захист штучно не затягував час.

Продемонстровані сьогодні відео – це лише частина відеоматеріалу у справі, яка всього нараховує три томи.

zakarpatpost.net