Дітей воїнів АТО з Ужгорода та Мукачева вчили кататися на лижах

Управління патрульної поліції у містах Ужгород та Мукачево реалізувало чергову соціально-виховну акцію. Сьогодні, 4 березня, на базі відпочинку «Катерина» у с. Поляна Свалявського району патрульні поставили на лижі дев′ятьох дітей воїнів АТО, передає zakarpatpost.net.

Четверо дітей з Мукачева та п′ятеро з Ужгорода опановували катання на лижах, а у якості інструкторів виступили самі патрульні поліцейські. Більшість дітлахів вперше долучилися до цього зимового виду спорту, але вже за пару годин могли конкурувати з більш досвідченими лижниками на схилі. Спочатку діти освоїли малу гірку, а згодом демонстрували майстерність, спускаючись із 300-метрового схилу.

«Це не перша і не остання наша ініціатива щодо роботи із дітьми. Минулого тижня ми вчили кататися на лижах наших юних колег зі шкільного патруля. Сьогодні працюємо із дітками, чиї батьки загинули або отримали поранення під час захисту країни у зоні АТО. Ідея і її реалізація – це поєднання нашої ініціативи та волі небайдужих людей. Нас підтримали друзі з бази відпочинку «Катерина» та перевізники, які допомогли із логістикою. На сьогоднішньому заході зупинятися не збираємося. Навесні плануємо продовжити традицію корисного і здорового відпочинку для малечі, тим більше, що діти вже питають про наступні зустрічі. Але найближча задача – забрати дітей назад додому, адже вочевидь з лижами вони ніяк прощатися не збираються», – розповів zakarpatpost.net речник УПП у містах Ужгород та Мукачево Ернест Завадський.

Після кількагодинних спусків та підйомів дітей чекав ситний смачний обід від господарів закладу. Потім же діти мали ще трішки часу для шліфування здобутих від інструкторів-патрульних навичок, а далі – довгоочікуваний анонс наступних зустрічей із полісменами і дорога додому.

Найкращою оцінкою успішності і корисності сьогоднішньої ініціативи стали радісні очі дітей та довготривалі прощання на кожній із зупинок по дорозі додому. А відпочиваючі на засніженому схилі у с. Поляна ще довго пам′ятатимуть жваву і веселу групу лижників у яскравих жилетах із написом «ПОЛІЦІЯ».

zakarpatpost.net