Чи є альтернатива живим квітам до весняних свят? ФОТОРЕПОРТАЖ

Вже за кілька днів на календарі 8 березня – дата для частини населення неоднозначна, але для більшості все одно святкова. Отож  zakarpatpost.net вирішив знайти на локаціях handemade-торжку «Весна-Красна» альтернативні подарунки до весняних свят.

Ярмарок, що стартував сьогодні на площі Театральній з ініціативи Руху підтримки закарпатських військових, зібрав не лише волонтерів, але й понад десятка handemade-майстрів. Переважна більшість представлених для продажу товарів зорієнтована саме на жіноче свято 8 березня і є прекрасною альтернативою традиційним букетикам весняних квітів, листівкам тощо.

Так, квіти з тканини можна придбати за ціною від 25 до 35 гривень за штуку, у вигляді мила ручної роботи – від 35 до 60 гривень, квіткові прянички – по 20-25 гривень, у якості прикрас для волосся та обідків – від 30 до 200 гривень, живі квіти у біжутерії з ювелірної смолимайстрині оцінили у 50-300 гривень, квіткові прикраси із полімерної глини коштують від 60 до 300 гривень, з бісеру – 50-500 гривень. Окрім того, квіткові мотиви присутні на сумках ручної роботи вартістю від 150 до 350 гривень, сувенірах-вишиванках за 50-120 гривень.

Для тих же, кому важлива традиційна атрибутика свята у вигляді листівки до 8 березня, на ярмарку є авторські паперові листівки (40-80 гривень), листівки-прянички (30-60 гривень), листівки-мило (45-70 гривень).

Своїм асортиментом ярмарок охопив не лише тематику 8 березня, але й Великдень, який цього року зустрічаємо 16 квітня. Вже сьогодні на Театральній площі можна придбати Великодніх кроликів та гусей із тканини, композиції з писанок, букетики з вербою тощо.

Широкий асортимент сувенірної продукції презентують волонтери. Вони не лише запрошують до участі у традиційній безпрограшній лотереї, але й пропонують тематичні сувеніри у техніці печворк, декупаж, вишивка, пригощають чаєм, домашньою випічкою та різноманітними «Ведмеджемами», продають ексклюзивні речі із богемського скла.

Водночас більшість продавців-майстрів зазначають, що вже кілька років поспіль вони не відчувають особливого подарункового ажіотажу перед 8 березня. І сьогодні констатують вкрай низько активність покупців-чоловіків. Традиційно більшість клієнтів на таких ярмарках – це жінки, зокрема, мами з дітками, поціновувачі виробів ручної роботи, колеги по handemade-цеху.

За пішохідним же мостом на площі Петефі розташувалися продавці квітів. З кожним днем їх стає все більше. Сьогодні ж, окрім дзвіночків, білоцвіту і підсніжників, з′явилися й червонокнижні шафрани по 10-15 гривень за букетик. А всього лише за кілька десятків метрів можна знайти оригінальний і довговічний подарунок для рідних і коханих, не псуючи природу Карпат. Отож ярмарок «Весна-Красна», який триватиме включно до 7 березня, стане у нагоді усім, хто шукає ідеї для яскравих і ексклюзивних привітань.

zakarpatpost.net