Чому нам сняться кошмари

Кошмари викликають вкрай неприємні емоції.

Але, виявляється, страшні сни ні що інше як наші власні внутрішні страхи, а вони можуть бути як цілком об’єктивними, так і необґрунтованими.

Прозвучить несподівано, але страшні сни допомагають нам справлятися зі стресом. Мозок сприймає кошмари як цілком реальні події, які після пробудження стають спогадами. Адже те, що вже відбулося, сприймати значно легше. Простіше кажучи, уві сні ми “репетируємо” ситуацію, яка цілком може трапитися в реальному житті, щоб бути у всеозброєнні, якщо це станеться.

Три причини кошмару

Якщо справа дійшла до нічного кошмару, значить, внутрішній світ вимагає термінової уваги, в якій ви йому постійно відмовляєте: цілком ймовірно, в щоденних турботах і обов’язках просто не помічаєте, що накопичилися. Постарайтеся згадати всі страхітливі образи – вони підкажуть, на яку частину вашого життя варто звернути увагу.

Страшні сни, як правило, повторюються, коли їм не приділяють належної уваги. Як тільки ви знайдете в собі сміливість розшифрувати послання і приймете відповідні дії, страшні сни припиняються, пише «Погляд».

Іноді варто прокинутися і перевернутися на інший бік, і кошмар змінюється чимось більш спокійним. А іноді це не спрацьовує. В чому справа? Швидше за все, порушена уві сні проблема настільки актуальна, що ніякі хитрощі не можуть переключити увагу несвідомого, яке намагається до вас докричатися.

Якщо нічні страхи стають особливо нав’язливими і бувають частіше, ніж раз на місяць – пора всерйоз зайнятися здоров’ям. Причому не завжди тільки психічним. Можливо, вам пора відвідати лікаря, щоб не запустити хворобу. Справа в тому, що психологічне і тілесне в нас тісно пов’язані, тому часто повторювані сюжети в кошмарних снах можуть бути наслідком фізіологічної проблеми: астматики, наприклад, іноді бачать, що задихаються, – це може бути передвісником нападу.

zakarpatpost.net