Серед подарунків до 8 Березня у тренді секс-іграшки, білизна і «Камасутра»

Цього року багато жінок будуть здивовані подарунками, які їм підготували чоловіки. Крім традиційних квітів, парфумів і прикрас, пані цілком можуть розраховувати на незвичайні сюрпризи. Аналітики компанії Prom.ua підготували аналіз минулорічної і нинішньої бази передсвяткових замовлень.

ОГОЛОСІТЬ ВЕСЬ СПИСОК! Як видно з інфографіки, в цьому році жінкам стали частіше замовляти в подарунок фітнес-браслети — замість косметики, парфумів та ювелірних прикрас. Продажі фітнес-новинок, які фіксують пройдену відстань, підраховують спалені організмом калорії, вимірюють пульс, тиск і мають ще безліч корисних функцій, зросли порівняно з минулим роком у сім разів, або на 600%. Хоча в абсолютних числах фітнес-браслети поки ще поступаються традиційним подарункам. А ось щодо прикрас із золота і срібла, навпаки, маємо падіння. Це єдина позиція, яку дарують менше, ніж торік. За кількістю замовлених подарунків найпопулярнішими залишаються жіночі сукні, рукоділля і посуд. Далі йдуть побутова техніка, причому, судячи з середньої вартості чека в цій категорії — понад 1500 грн — це не фени або плойки, а як мінімум кавоварка або недорогий пилосос. Як і раніше в тренді косметика, біжутерія, а замикають десятку найбільш затребувані товари інтимного призначення: секс-іграшки, білизна і “Камасутра”. Причому попит на останні зріс за рік на 60%, пише «Сьогодні».

ТОРГІВЛЯ. Продавці відзначають більш раннє, ніж рік тому, пожвавлення попиту на сюрпризи для жінок. “Ажіотаж перед 8 Березня розпочався завчасно — вже з 23 лютого підскочили продажі парфумерії, посуду, косметики, наборів, постільної білизни, смартфонів та аксесуарів до них. Несподівано до традиційних фаворитів приєдналися спортивні гаджети — фітнес-трекери, килимки для йоги, домашні тренажери. Купують їх поки що значно менше, ніж парфуми/туші/помади, зате динаміка зашкалює. Наприклад, з 14 по 28 лютого купили в шість разів більше трекерів, ніж роком раніше”, — розповіли нам в одному з торгових центрів. Ще одна тенденція, яку відзначають аналітики Prom.ua — це збільшення попиту на сукні та сумки. Враховуючи, що їх купують в основному жінки, то, з великою ймовірністю, це подарунки для себе, щоб виглядати в свято карколомно. Текстиль для дому — скатертини, серветки, рушники — беруть не тільки чоловіки, але і жінки: на подарунок тещі, свекрусі, друзям, родичам, де складно вгадати з розміром одягу або маркою парфумів.

ГАМАНЕЦЬ. У середньому українці готові витратити на подарунок до 8 Березня 713 грн, без урахування квітів, найскромніший букет яких обійдеться в свято в 50-60 грн. Порівняно з минулим роком, чек на найпопулярніші подарунки зменшився на 23 грн, але вони пояснюють це похибкою розрахунків. На думку директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, реальна купівельна спроможність населення залишилася на рівні минулого року, оскільки зросли і ціни, і зарплати. “Але багато подарунків, наприклад аксесуари до мобільних, подешевшали. Це також знизило вартість середнього чека”, — роз’яснив Дорошенко.

zakarpatpost.net