В Ужгороді чоловіки намагалися зірвати акцію проти насильства над жінками

Ужгородки вимагали ратифікувати Стамбульську конвенцію

Сьогодні на площі Театральній в Ужгороді відбулася публічна акція за ратифікацію Стамбульської конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок.

Організатори акції – ініціатива Equality Lab разом з Amnesty International Ukraine та Queer Home Uzhhorod. Аквтивістки вважають, що ратифікація конвенції призведе до того, що держава повинна буде створити незалежний орган, який вироблятиме цілісну скоординовану політику протидії домашньому насильству.

Вони пропонують розробити форми співпраці з жіночими громадськими організаціями, збирати та аналізувати статистичні дані. На їхню дкмку, внаслідок прийняття документу, державні органи матимуть можливості й повноваження діяти у випадках домашнього насильства так, щоб убезпечити жертву і надати необхідну допомогу.

Наразі ратифікація Конвенції блокується депутатами Верховної Ради, тому 8-го березня подібні акції прйшли в кількох містах України.

В Ужгороді акцію проти насильства над жінками намагалися зірвати близько двох десятків чоловіків, які звинуватили організаторів у пропагуванні гомосексуалізму. Чоловіки порвали плакати і закликали захід припинити. 

На місце інциденту викликали патрульну поліцію. Правоохоронці й нададуть кваліфікацію сутичці.