Москаль vs Марценишин: чим закінчиться протистояння

9 березня голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив інформацію про колективне звернення 73-х патрульних поліцейських щодо недовіри своєму керівництву, передає zakarpatpost.net.

Після цього Г. Москаль направив прохання міністру внутрішніх справ Арсену Авакову змістити начальника УПП у містах Ужгород та Мукачево Юрія Марценишина та його заступника Валерія Наймана. У заяві, оприлюдненій на персональному сайті Г. Москаля йдеться про факти численних порушень законодавства, дисциплінарного статуту, приниження честі та гідності з боку начальника Управління патрульної поліції в Ужгороді та Мукачеві та його заступника.

«Я неодноразово наголошував, що крім скандалів ніякої користі від нової патрульної поліції на Закарпатті немає. Через нездале керівництво патрульна поліція повністю завалила роботу, як свідчать показники, кількість ДТП та злочинів за час її роботи не те, що зменшилася, а набагато зросла. Я направив звернення до міністра МВС Арсена Авакова і вже мав розмову з головою Національної поліції України Сергієм Князєвим щодо необхідності невідкладного реагування на факти, наведені колективом Управління НПП. Моя позиція чітка – керівництво управління має бути зміщене», – коментує звернення Геннадій Москаль.

Згодом прес-служба Закарпатської облдержадміністрації оприлюднила аудіозапис з нібито інструктажу начальника патрульної поліції підлеглим, де переважала ненормативна лексика. Сам Г. Москаль зазначив, що й сам полюбляє міцне слівце, але не спілкується у такому стилі з підлеглими, а деякі слова з запису взагалі почув уперше.

Офіційні коментарі Управління патрульної поліції у містах Ужгород та Мукачево зводяться до інформації про спеціальну комісію з Департаменту патрульної поліції, яка й має встановити всі обставини інциденту та ухвалити відповідні дисциплінарні рішення.

zakarpatpost.net