Марценишин скандал у патрульній поліції назвав помстою патрульних

За словами головного патрульного Закарпаття, днями він із заступником зловив п’ятьох патрульних при виконанні в кафе. А вже наступного дня підлеглі почали збирати проти нього підписи.

У патрульній поліції Закарпаття – заколот. Третина особового складу наполягає на звільненні начальника. Колективний лист з вимогою вже передали голові Облдержадміністрації Геннадію Москалю.

Патрульні принесли губернатору Закарпаття аудіозапис, на якому під час інструктажу керівник копів нецензурно висловлювався на адресу підлеглих, пише «Сьогодні».

Глава області говорить, що і сам давно незадоволений роботою патрульних.

“У мене конфлікт з ним почався, що я сказав: або ви несете охорону громадського порядку, або ви просто робите дрібний піар. Я думаю, далі людина не має морального права керувати колективом”, – заявив Геннадій Москаль, голова Закарпатської облдержадміністрації.

Начальник патрульної поліції Ужгорода і Мукачева Юрій Марценишин визнав, що одного разу на зборах не стримався. Однак було це давно. А те, що аудіозапис з’явився саме зараз, є помстою підлеглих. Днями він із заступником зловив п’ятьох патрульних при виконанні в кафе, ті – випивали. А вже наступного дня, каже, почали збирати підписи.

Своє бачення конфлікту у місцевого політолога Івана Стряпка. Каже, репутація патрульних погіршується. А це тільки на користь керівництва області, щоб призначити “свою” людину на керівну посаду.

Втім, звільнити головного патрульного Закарпаття можуть лише в Києві. Колективний лист поліцейських Геннадій Москаль вже переслав у Міністерство внутрішніх справ і Нацполіцію.

zakarpatpost.net