Павло Нагірний, який вбив у Хусті маму з дитиною, вже на волі

Трагедія в закарпатському  містечку трапилася ще у 2012 році. 19 листопада тодішній начальник Хустського газового господарства, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «Mitsubishi Pajero», виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення «Daewoo Nexia GIX» за кермом якого перебувала 32-річна жінка разом із трьома дітьми-пасажирами.

Внаслідок трагічної дорожньо-транспортної пригоди хустянка та її 7-річна донька загинули, а інші двоє неповнолітніх (син та родич потерпілої) отримали серйозні травми. Натомість винуватець аварії, не зазнавши серйозних тілесних ушкоджень, покинув місце трагедії.

Інформація одразу набула широкого розголосу. Громадськість вимагала покарати горе-водія, але він сам різними методами намагався уникнути правосуддя і навіть переховувався в Угорщині де його було й знайдено. Врешті-решт вироком Хустського районного суду від 17 жовтня 2014 р. Павла Нагірного було визнано винним та призначено покарання у вигляді 8 років ув’язенення з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Та на цьому колишній начальник не заспокоївся. Він подав касаційну заяву до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ. Утім представники Феміди залишили рішення Хустських колег без змін.

А нещодавно Нагірного випустили.  Більше того, з 1 березня він повернувся на попереднє місце роботи, правда, керівну посаду не займає.

Тож громадськість знову обурена, адже пробув він за ґратами замість восьми три роки.

Тим часом, як повідомили zakarpatpost.net у прокуратурі Закарпатської області, наразі прокуратура не повідомлена про дострокове звільнення Павла Нагірного, який має відбувати покарання у Кагарлицькій випраній колонії №115 (Київська область). Слідчий Хустської місцевої прокуратури направив запит до колонії щодо ув′язненого та його перебування у виправному закладі.

zakarpatpost.net