Порушення дисципліни патрульними призвело до скандального інциденту в Управлінні патрульної поліції

Два факти порушення дисципліни патрульними поліцейськими стали передумовою скандального звернення до керівництва Національної поліції України та голови Закарпатської ОДА 73-х патрульних. Коментар щодо звернення та оприлюдненого аудіозапису озвучив zakarpatpost.net речник УПП міст Ужгород та Мукачево Ернест Завадський.

«Розмова, зафіксована на аудіо, мала місце наприкінці минулого року. Приводом такого емоційного і не стриманого виступу керівника Управління стало порушення дисципліни нашими співробітниками під час святкування річниці запуску патрульної поліції. Тоді це був брифінг командирів, які проводяться щотижня, а не інструктаж. З того часу жоден з присутніх під час зустрічі патрульних не висловився щодо свого невдоволення чи непогодження із зауваженнями керівника. Однак ми визнаємо, що тоді ситуація дещо вийшла з-під контролю, а манера доводів могла бути інша… Що ж до заяви із підписами 73-х наших патрульних… Ми дізналися про цей документ із Інтернету, а про обставини – вже зі слів самих підписантів. Вони вважали, що підписували документ на захист своїх колег, яких через порушення дисципліни могли звільнити зі служби. Відтак, аби змінити покарання зі звільнення на догану чи інше дисциплінарне покарання, почали збирати підписи. Як сталося, що суть документа виявилася такою, як її побачила громадськість, ми не знаємо…», – зазначив у коментарі Ернест Завадський.

Від імені редакції зауважимо, що викладений матеріал є версією однієї зі сторін інциденту, у який вже залучено і голову облдержадміністрації, і керівництво Нацполіції, і громадських активістів… Істину ж і всі обставини скандалу в Управлінні патрульної поліції міст Ужгород та Мукачево встановить спеціальна відомча комісія Національної поліції України, яку вже створено розпорядженням Сергія Князєва.

За перебігом подій zakarpatpost.net стежитиме і надалі.

zakarpatpost.net