Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор відвідав Іоанно-Предтеченський жіночий монастир на Іршавщині

11 березня, керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, з архіпастирський візитом відвідав монастир, що в селі Дубрівка на Іршавщині.

Разом з духовенством Іршавщини владика звершив Божественну літургію святителя Іоанна Златоустого, повідомляє Єпархіальний інформаційний відділ.

Після причастя владика звернувся до парафіян обителі зі словами проповіді.

На завершення архіпастир разом зі священнослужителями звершив уставну поминальну панахиду за всіма спочилими православними християнами.

В кінці владика призвав на усіх Боже благословення.

Нагадаємо, що дні Святої Чотиридесятниці ― це особливі дні поминання всіх спочилих православних християн, які сподобилися християнської кончини, і тих, хто за життя не удостоївся молитв Святої Церкви, відійшовши у життя вічне. Панахиди, що звершуються в ці дні, називаються вселенськими, їх у році налічується п’ять: субота м’ясопусна ― за тиждень до початку Великого посту, суботи 2-ої, 3-ої та 4-ої седмиць Святої Чотиридесятниці, а також Троїцька, перед святом П’ятидесятниці (Дня Святої Трійці). Крім того, загальне поминання спочилих здійснюється ще на Радоницю ― у Фомину неділю та кілька днів по тому.

Фото: Іван ФЕННИЧ

zakarpatpost.net