Через борги вчителям Москаль може ліквідувати об’єднану територіальну громаду на Закарпатті

Станом на 1 березня у педагогічних працівників Вільховецької об’єднаної територіальної громади (ОТГ) вже виникла кредиторська заборгованість із нарахування та відрахування по заробітній платі в сумі понад 714 тисяч гривень, передає zakarpatpost.net з посиланням на інформацію з персонального сайту Геннадія Москаля.

Голова Закарпатської ОДА заявляє, що поставить питання про ліквідацію ОТГ, якщо у вчителів виникне заборгованість по заробітній платі.


Через неправильні розрахунки, зроблені ОТГ, недофінансування освітньої субвенції в 2017 році тут становитиме 5,5 мільйонів гривень. Вільховецька ОТГ звернулася з проханням до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням виділити додаткові кошти для виплати зарплати педагогічним працівникам, а Кабмін це звернення переадресував Закарпатській облдержадміністрації.


«У мене з цього приводу чітка позиція. Один із принципів формування ОТГ – економічна ефективність. Однак замість того, щоб створювати нові робочі місця й залучати інвестиції, голова Вільховецької ОТГ М. Цірик почав витрачати кошти з грубим порушенням законодавства. Він досі не повернув мільйон гривень у районний бюджет за надання мешканцям ОТГ вторинної медичної допомоги, хоча з цього приводу є рішення суду. Крім того, Цірик, щоб відчути себе справжнім паном, роздув управлінський апарат – створив власне управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту, цього року планує створити окреме управління соціального захисту, а зараз просить гроші на зарплату педагогам! Заявляю, що жодної підтримки з боку ОДА це звернення не отримає. Рекомендую М. Цірику різко скоротити свій штучно роздутий апарат, зекономлені гроші направити вчителям і вихователям, а далі думати, як громада буде заробляти сама на себе. Якщо ж у педагогічних працівників Вільховецької ОТГ виникне заборгованість по зарплаті, я жорстко поставлю питання про ліквідацію ОТГ, як такої», – заявляє Геннадій Москаль.

zakarpatpost.net