Урок про Голодомор для ужгородських старшокласників провели в кінотеатрі

Учні Ужгородського економічного ліцею, за сприяння фонду «Е. Егана» відвідали один із кінотеатрів.
Учні 10 класу Ужгородського економічного ліцею, ЗОШ І-ІІ ступенів №9 (директор – Роман Людмила Володимирівна) минулого тижня поєднали свій навчальний процес з походом в кіно

Нещодавно відбулася прем’єра фільму канадського режисера «Гіркі жнива». Кінострічка присвячена темі Голодомору. Історико-романтична драма змальовує всі жахіття життя українських селян в 1932-1933 рр.

Учні десятого класу Ужгородського економічного ліцею, ЗОШ І-ІІ ступенів №9 за сприяння Благодійного фонду “Е. Егана” разом зі своїми вчителями відвідали один із місцевих кінотеатрів.

«Такі заняття не лише корисно проводити, а й обов’язково. Особливо з гуманітарних предметів. Наочно краще сприймається, ніж на словах. У цьому фільмі показані вражаючі кадри, – розповідає вчитель історії Віктор Мазур – Подібні заняття потрібно поставити на традиційну основу.

«Фільм «Гіркі жнива», звичайно, вплинув на свідомість дітей. Кінострічка знята на найвищому рівні. Діти до чогось прекрасного були залучені, – пояснює вчитель предмету «Захист Вітчизни» Геннадій Шмігельський. – Такі практичні заняття потрібно проводити якомога частіше. Звичайно, на це потрібні кошти, тому добре знаходити підтримку в благодійних організаціях. Потрібно показувати дітям не лише фільми, а й ходити у драмтеатр на вистави, в галереї на виставки картин, у музеї. Це має бути спланована робота і систематична».

Десятикласники задоволені таким проведенням уроку. Ми поцікавилися в декількох учнів, чи стала їм, після перегляду фільму, зрозумілішою тема Голодомору.

«Досить часто проводяться подібні уроки. Зазвичай такі заняття пов’язані з історією нашого народу. Проводять їх для того, щоб ми краще зрозуміли тему. Цікаво було подивитися фільм про Голодомор. У стрічці відкрито обговорювали проблеми того часу», – Сергій Митровка, учень 10 класу.

«Хочеться побільше таких занять. Завжди краще засвоювати обговорювану тему наочно. Потрібно кудись виходити, спостерігати. До фільму цікавився темою Голодомору, однак не занурювався в деталі. Фільм показав, як люди жили в ті часи, їхню боротьбу за свободу та свою державу», – відповідає на запитання десятикласник Андрій Сташко.

«Я цікавилася темою Геноциду. Про це розповідали нам вчителі, класні керівники на виховних годинах. Тема, під час перегляду фільму, краще засвоюється. Ти можеш відчути атмосферу тодішніх років, зануритися в тогочасні події» – Діана Чакава, учениця 10 класу.

«До перегляду фільму, цікавилася темою Голодомору. В інтернеті шукала інформацію, переглядала документальні стрічки. Навіть порівнювала нинішні події в Україні із тогочасними. Відбувалися дуже страшні речі», – ділиться спостереженнями школярка Вікторія Цьома.

Подібні «польові» уроки учням до вподоби, адже є в навчальній програмі багато тем, для розуміння яких не достатньо звичайного заняття. Частіше історичні події для школярів краще засвоюються з допомогою візуального відображення. І це стосується не тільки «Історії», а й інших предметів.

zakarpatpost.net