У скільки обходиться закарпатцям весняний похід за здоров’ям?

Шуби та теплі курточки знову в шафах. Час починати готувати організм до літа, але для цього тіло має бути гарним, живіт плоским, а обличчя омолодженим. Звичайно, оздоровчі та косметичні процедури ніхто не проводить задарма… Тож у скільки обходиться похід за здоров’ям та красою у нашому  місті?

Йога, фітнес, чи тренажери?

Цікаво, що у трьох закарпатських містах – Ужгороді, Мукачеві та Хусті вартість абонементів у тренажерні зали та фітнес-центри практично одинакові. Та й спектр послуг майже аналогічний.

Тож куди можна піти, аби привести тіло у кращу фізичну форму? Перераховувати спортивні і оздоровчі заклади немає сенсу. Набагато важливіше знати, що саме вони пропонують краянам.

Отже, чим найефективніше зайнятись, щоб  фігура була стрункою і красивою, а самопочуття – відмінним і скільки це коштуватиме?

Найбільш модною течією нині є заняття з йоги. Медитації поєднуються з акробатикою, аеробікою, танцями, гімнастичними рухами, пілатесом та іншими фітнес-дисциплінами. Місячний абонемент, який включає від чотирьох до восьми занять вартує небагато-немало, а 100-300 гривень. До речі, йога корисна тим, що вчить розслаблятися, «відключатися» від проблем, жити в гармонії зі світом.

Користуються попитом і різноманітні тренувальні заняття. Скажімо, Тай-Бо – унікальна фітнес-програма, у якій поєднано східне бойове мистецтво із танцювальною аеробікою, або, приміром, Tabs Flex – інший різновид фітнесу, що включає тренування, спрямовані на зміцнення м’язів і релаксацію. Схожими і досить популярними є й методики «Interval» та «Step-n-sculpt», суть яких полягає у чергуванні аеробних та силових навантажень на м’язи. Найчастіше їх рекомендують тим, хто прагне схуднути. Програми «Корекція фігури», «Fit Active» і «Jumping» допомагають зміцнити спину, покращити витривалість м’язів, фігуру. Звичайно, якщо тренування не будуть регулярними – ефекту годі й чекати. А ще не слід забувати, що відвідини фізкультурних занять оздоровчої спрямованості – задоволення не з дешевих.

Ціна подібних програм у фітнес-центрах залежить від багатьох чинників. Скажімо, одноразове заняття коштує від 70 грн. Студенти мають пільгові тарифи, тож їм місячний «безліміт» обходиться у 250-300 грн. Усі інші за красу та здоров’я платять від 440 до 700 грн.

Можна також просто зайнятись танцями, при чому вигідніше робити це парами, оскільки абонемент на двох коштує 500 грн., а на одного – 320.

Дехто надає перевагу термальним ваннам та плаванню в басейнах. Наразі такий вид дозвілля обходиться приблизно у 100 грн. за 2 год. (за кожну наступну годину доводиться доплачувати по 30 грн.). Масажні послуги зараз коштують від 50 до 150 грн. за сеанс.

Обличчя – дзеркало здоров’я

Якщо чоловікам торс, а жінкам целюліт на животі ще можна приховати під одежею, то обличчя все одно залишиться індикатором самопочуття та життєвої енергії.

Тож аби зробити стильну зачіску, потрібно мати в гаманці від 70 до 150 гривень (ціни можуть бути й вищими), стрижка обійдеться у 50-150 грн., фарбування – від 100 грн. (у залежності від салону та довжини волосся), макіяж – від 100 грн., нарощування вій – від 200 грн., масаж для обличчя – від 100 грн., чистка – 200-250 грн., процедури з розгладження зморшок – від 500 грн., моделюючі маски (у залежності від основи) – від 100 грн., пілінг – 450 – 2000 тис. грн., міо-біостимуляція (нехірургічний ліфтинг, процедури з омолодження шкіри) – 230-350 грн.

Крім того, слід подбати ще й про нігті. А манікюр нині коштує щонайменше 60 грн., педикюр – від 110-140 грн., нарощення гелем – 120-250 грн.

Отже, аби мати гарний вигляд, треба відповідно, щоб у сімейному бюджету було й достатньо коштів. Тому може все ж краще скористатись не послугами спа-салонів, а перевіреними часом бабусиними рецептами? Вони й безпечніші, і дешевші… Однак чи вдасться досягти бажаного результату – невідомо.

Та як би там не було, а весною, коли все відроджується і оживає, хочеться мати не тільки хороший настрій, але й відповідну зовнішність. Правда, для досягнення бажаного ефекту все одно потрібно докласти чималих зусиль, запастися витримкою і неабияким терпінням.

Марина АЛДОН, zakarpatpost.net