Уряд Угорщини передав Закарпаттю перші 5 тисяч вакцин від кору


Сьогодні, 16 березня, Закарпатська область отримала першу частину гуманітарного вантажу від Уряду Угорщини із п’ятьма тисячами доз вакцин від кору, передає zakarpatpost.net.

На кордоні гуманітарний вантаж зустрічали голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло та співробітники департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА.
Це перша партія вакцин із запланованих 20 тисяч доз. Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Михайло Маркович, наразі область забезпечена вакцинами на третинну від потреби. У свою чергу, головний лікар Закарпатської обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк наголосив, що станом на 1 березня 2017 року від кору щеплено лише 33% населення.

Решта гуманітарного вантажу з Угорщини надійде найближчим часом. А отримані сьогодні вакцини помістили у централізований склад для імунобіологічних препаратів Закарпатської обласної санітарно-епідеміологічної станції. У подальшому препарати будуть розподілені по області відповідно до потреб районів.

zakarpatpost.net