Чому меморіальний парк «Красне Поле» такий занедбаний. ВІДЕО

15 березня в рамках відзначення 78-ї річниці проголошення Карпатської України (14 – 15.03.1939, 1939 – 1944), представники Закарпатського національно-патріотичного об’єднання «Україна Соборна» Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, Закарпатського крайового товариства «Просвіта» здійснюючи традиційну поїздку до меморіального парку «Красне Поле», в с. Рокосово Хустського району, були обурені тим фактом, що меморіал Героїв Карпатської України знаходиться в стані, наче там давним давно забули про такі поняття, як реставраційні чи ремонтні роботи, повідомляє координаційний комітет ЗО «Україна Соборна».

А найголовніше, що ця недбалість, а може і прояв неповаги допущена саме в той час, коли до меморіалу прийшли вклонитися не тільки очільники Закарпаття, а й родичі героїв січовиків, які полягли в боях за Карпатську Україну саме тут, на «Красному Полі».

Цікаво, які думки були в очільників області, коли їх зустрів недоглянутий, з поломаною плиткою та навіть не пофарбованим хрестом меморіал?

Чи задумались вони, покладаючи квіти, про те, чи належним чином виконують свої обов’язки управління культури Закарпатської області і дирекція Закарпатського краєзнавчого музею, до структури якого і відноситься вищезгаданий меморіальний парк.

Під час громадського вшановування пам’яті героїв Карпатської України на території меморіального парку з’явилися чиновники, які безпосередньо є відповідальні за не найкращий стан вищезазначеного меморіального парку.

А саме: Вікторія Фролова – начальник управління культури Закарпаття і Василь Шеба – директор Закарпатського краєзнавчого музею.

Тому ми вирішили спитати у посадовців, про причину такої халатності, недбалості, а можливо просто неповаги до героїв Карпатської України, які ціною свого життя боронили нашу з вами рідну Закарпатську землю від мадярського гортівсько-фашистського окупанта? І невже це їм така подяка від Української влади?

Що із того вийшло дивіться у відео, яке додається.
Все ж таки прикро, що на 26 році Незалежності України доводиться нагадувати чиновникам про те, що Україну треба любити!

zakarpatpost.net