Митці з усієї України представлять свої роботи в атріумі Закарпатської ОДА

Сьогодні, 20 березня, у прес-центрі Закарпатської ОДА презентували масштабний мистецький проект, у рамках якого на Закарпатті будуть представлені твори художників з усієї України та діаспор, передає zakarpatpost.net.

Так, протягом двох років атріум облдержадміністрації стане майданчиком для митців з усіх областей України та Автономної республіки Крим, а також художників-українців словацького, угорського, румунського і польського походжень. Підтримали таку ініціативу Управління культури Закарпатської облдержадміністрації, Благодійний фонд «Мистецька співдружність «Сьогодні», Європейський конгрес українців, генеральні консульства Словаччини, Угорщини, Румунії та Польщі.

Першими свої роботи презентували львів′яни. Протягом десяти днів усі охочі зможуть відвідати виставку «Genesis» двадцяти двох художників Львівщини. Кілька десятків полотен нині прикрашають головний хол будівлі Закарпатської облдержадміністрації.

Як зазначила начальник управління культури Закарпатської ОДА Вікторія Фролова, наступними свої картини презентують в Ужгороді митці Волинської області.

За словами ж керівника проекту Юрія Діка, масштабні мистецькі акції мають відбуватися не лише у столиці. Закарпаття, на думку організаторів, є чудовим місцем на кордоні кількох європейських країн, де можна реалізувати ідею мистецького обміну регіонів, художніх шкіл і навіть цілих поколінь.

zakarpatpost.net