Сьогодні у «Нашої файти» День народження. У яких містах і селах ще побувають герої мультфільму?

Улюблений мультфільм закарпатців, у якому розкрито справжнє життя краян, без пафосу, без прикрас, але з гумором – відомий навіть дітям. А нині у «Нашої файти» свято – День народження. Тож розповісти про плани і перспективи ми попросили  «нашофайтівця», відомого гумориста і автора однойменної мультиплікаційної стрічки, чудового ведучого Михайла Карпенка.

— «Наша файта» – це команда. Скільки всього у ній людей?

— Наша команда складається з двох напрямків. Перший – це організація свят (цей напрямок займається весіллями і включає 12 осіб), а другий — контент для Інтернету (над яким постійно працюють четверо осіб). Ми з Павлом Мандзичем робимо все, що стосується сценарної частини. Є ще хлопці аніматори, які малюють і, відповідно, хто монтує все.

— Перша серія «Нашої файти» вийшла у 2013 році. За цей час головний герой побував у різних містах. А в яких він іще планує побувати?

— Складно сказати, у нас кожна серія завжди під великим питанням… Перед тим, як малювати серію, ми сидимо і думаємо, будемо чи ні далі працювати над мультфільмом. Але завжди перемагає любов до проекту, який є нашим дітищем і хоч раз у році, але видаємо стабільно по серії. Тому складно сказати, де ще наш герой мандруватиме. Однак можу сказати точно, що наступне місто, де він побуває – це Ужгород. Далі як розвиватимуться події – поки що говорити рано.

— Є в нас у Закарпатті колоритні села, може він кудись туди завітає. Які населені пункти планують іще відвідати Ваші герої?

— Та в нас у області кожне село колоритне. Ми хочемо ще відвідати і Мукачево. Взагалі Ужгород і Мукачево – це дві серії, які будуть на сто відсотків. Ми давно це всім обіцяли, але відкладали на майбутнє. І нарешті прийшов час і про наше місто щось показати людям.

— А яке місто означає коронна фраза на початку мультфільму: «Мамко, я у вароші!»

— Вароша! Ужгорода! Це – наше рідне місто. Ми з Павлом обоє з Ужгорода. При цьому Ужгород лише епізодично фігурував у мультфільмі.

— Чому?

— Бо для нас найскладніше Ужгород показати. Якщо, наприклад, про Тячів, про Берегівський район ти знаєш якісь основні речі: там румуни, там мадяри, а тут тем занадто багато. Не хочеться вже жартувати ні про пересічки, ні про такі речі, які вже сто разів описані в Інтернеті. Хочеться показати щось нове.

— Спасибі за розмову. Успіхів Вам і нових звершень! Хай здійснюються всі плани і творчі задуми!

zakarpatpost.net