26 березня Закарпаття переходить на літній час

Це станеться о третій ранку, коли стрілки переведуть уперед. Тобто замість третьої години стане четверта.
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України» з урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року в нашій країні запроваджено наступний порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

У 2011 році Уряд хотів скасувати перехід на літній-зимовий час, але це рішення скасували через нарікання жителів Західної України (мовляв, уранці, коли треба йти на роботу, в школу чи дитсадок, там ще дуже темно надворі).

Варто врахувати, що такі часові зміни можуть викликати певний дискомфорт у нашому організмі, тому і починаємо готуватися до цієї події заздалегідь, щоб організм міг поступово звикати до змін.

В залізничних касах вокзалу в Ужгороді, журналістів zakarpatpost.net запевнили, що відправлення та прибуття поїздів до столиці Закарпаття на квитках вказується вже з урахуванням цього переходу.

У квитках вказано графік руху пасажирських та приміських поїздів вже з новим часом.

zakarpatpost.net