Успішні жінки Срібної Землі

Напередодні Дня 8 Березня (поки не викресленого з календаря) газета «НЕДІЛЯ» традиційно представляє свій список найкращих Жінок Закарпаття.

Кожна з них має рису, необхідну ідеальній жінці. Наш список – узагальнений образ справжньої закарпатської жінки зразка 2017 року.

Героїнь об’єднує не лише симпатія газети, але й успіх, якого вони досягли, кожна – у своїй сфері життя, попри життєвий спротив, мінливість обставин, почасти – суперечки… Це – вибір редакції! Жінки, яких обрали ми!


Ардо Тетяна, режисер

Та, що показує світ

Вишуканість та елегантність – риси, які характеризують не лише жіночне єство Тетяни Ардо. Її багаторічна робота на телебаченні завжди відзначалася особливою увагою до деталей та прагненням досконалості – до найтонших нюансів.


Бадида Марія, податківець

Та, що вчить відповідальності

У її біографії було багато чого: начальник державної податкової інспекції в Ужгороді, депутат Ужгородської міської ради, кандидат економічних наук, викладач університету. Людина виняткової ерудиції і пам’яті, котрій можна тільки позаздрити. «Ніколи не зупинятись. Йти впевнено тільки вперед. І завжди перемагати». Саме таким є життєве кредо пані Марії.


Буріанова Янка, дипломат

Та, що вчить толерантності

Ужгород знав дуже багато дипломатів – українських і зарубіжних. Проте настільки щирої і відкритої людини з цього середовища тяжко пригадати. Вона уособлює усе найкраще, що є у словацькому національному характері, залишаючись відкритою до сприйняття особливостей інших культур. А щодо життєвого кредо, то воно у пані дипломата наступне: «Підходити до всього з радістю».


Вашаргелі Тетяна, журналіст

Та, що є еталоном професійності

Її вірність професії викликає глибоку повагу, це своєрідний рекорд – пробути стільки років на екрані у традиційному амплуа зацікавленої співрозмовниці, готової глибоко вникати у внутрішній світ, турботи, печалі і радощі кожного свого інтерв’юйованого і при цьому самій не розчаруватися у людях. Своїми напрацюваннями щедро ділиться зі студентами журналістського відділення, ставши еталоном професійності, незворушності і безвідмовного почуття гумору.


Ващук Оксана, викладач, фотограф

Та, що вчить бачити

Її світлини отримали визнання провідних світових експертів. Гостре око, точна рука і пильний погляд на світ – неодмінні складові, необхідні фаховому фотографу. Проте у пані Оксани цей набір доповнений особливою чуттєвістю світосприйняття, що перетворює її роботи на справжній витвір мистецтва.


Волошина-Андрашко Інга, лікар

Та, що дарує красу

Яскравий приклад досконалого тандему колег, у якому кожний виявляє найкращі властивості. Наполегливість, креативність та сміливість пані Інги поступово перетворюють майже провінційний Ужгород на потужний центр наукової медичної думки і практики.


Волощук Марта, податківець

Та, що дає приклад вірності

Тернистий шлях від сільської дівчинки до генерала податкової служби – приклад наполегливості і витривалості. На усіх посадах, які Марта Гнатівна обіймала, вона зберігала витримку, людяність і відданість обраному шляху. Нині, опинившись по той бік «барикад», пильно обстоює права платників податків.


Гаркуша Олександра, видавець

Та, що вчить думати

«Знаходити радість у кожному дні», – саме такий девіз для себе вибрала пані Олександра. Яскравий приклад уміння поєднувати творчість із бізнесом. Книжки, видані на Закарпатті, стають трендом на загальнодержавному рівні. Інтелектуальна царина стала вдалою основою для побудови інтелектуального і достойного діла. Можливо, саме завдяки жіночій здатності до креативного пошуку.


Гнесь Наталія, юрист

Та, що є зразком непохитності

Принциповість і сміливість – саме ці риси виділяють пані Наталію серед сонму достойних громадських активістів Ужгорода. Її позиція може викликати дискусії, ставати приводом для обговорення. Проте активність, спрямована на конструктив, викликає однозначну повагу не лише у прихильників, але й в опонентів.


Зимокосова Олена, лікар

Та, що дає повітря

Жорсткий професіонал, не схильний до компромісів. Мабуть, це ті характеристики, які виникнуть у багатьох, хто зіткнувся з пані Оленою. Народжена у творчому середовищі, вона опанувала головну таїну успішності: іти до мети, не відволікаючись на дріб’язок. Вона воїн, який стоїть на сторожі здоров’я і має силу волі говорити те, що вважає за потрібне, а не те, що хочуть чути! Можливо тому, телефон пані Олени раз у раз відгукується на дзвінки пацієнтів…


Зотова Наталія, державний службовець

Та, що вчить справедливості

У цій тендітній жінці прихована неймовірна духовна сила, таяться потужні життєві ресурси, що дозволяють їй працювати двадцять чотири години на добу. Звалити на свої плечі соціальні проблеми тисяч мешканців великого міста наважився би далеко не кожний чоловік. Вона ж зробила свій вибір, передумовою до якого була попередня напружена журналістська та волонтерська діяльність.


Каламуняк Мирослава, топ-менеджер

Та, що вчить працювати

Мирослава Михайлівна опанувала біблійну мудрість щодо часу збирати каміння і розкидати його, розкривати обійми і ухилятися від них. Вміє приймати єдино вірні технологічні і маркетингові рішення. Уся біографія цієї жінки, котра пройшла шлях від рядової працівниці до директора, є запорукою того, що негода врешті-решт зміниться ясним сонцем.


Камінська Олена, хореограф

Та, що вчить грації

Непорушний оптимізм і захмарні амбіції людини, яка вирішила провінцію зробити осередком хореографічної моди визнано нагородами престижних хореографічних конкурсів. Нині її «Бліц» є не тільки школою ритму та грації, але й справжнім брендом гарного смаку.


Кілару Ельвіра, журналіст

Та, що вчить мудрості

Непоборна захисниця інтересів свого народу, етнічна румунка Ельвіра Олександрівна з таким же запалом обстоює на тій стороні, у тих колах інтереси своєї держави. Разом з тим, дипломатичність пані Ельвіри, бездоганне володіння тонкощами кількох мов уже не раз дозволяли гасити певні колізії у перемовинах різного рівня.


Ковбиця Світлана, журналіст

Та, що вчить ніжності

Тендітність та вишуканість власкора телеканалу ICTV давно не вводить в оману: у дотриманні головних принципів журналістики (неупередженість і об’єктивність) вона стійка і непохитна. При цьому завжди залишається втіленням жіночності і взаєморозуміння. А життєве кредо тележурналіста Світлани Ковбиці звучить так: «Бути щасливою, радісною, успішною. А цьому допомагають моя родина, моя цілеспрямованість, упевненість і розум».


Мітряєва Світлана, експерт з міжнародної співпраці

Та, що вчить оптимізму

Чи не єдиний оптиміст щодо українських європерспектив. Її стійка позиція в обстоюванні безвізового режиму для українців виникла не учора і не два роки тому. Філігранне балансування між владними замовленнями для поважної структури, яку вона очолює, і відстоювання власних принципів – особливість чарівної леді, яка ніколи не втрачає власного обличчя.


Мороз Галина, лікар

Та, що дарує надію

Головний лікар санаторію «Малятко», вона знає історії надії та її втрати, боротьби за життя і перемоги у безнадійній ситуації. Вона не звикла скиглити і скаржитися на негаразди у вітчизняній медицині, вперто долаючи перепони і щоразу знаходячи шлях до відкриття і нових кабінетів, і нових історій.


Мощак Маргарита, ресторатор

Та, що змушує боротися

Шлях від успішного ресторатора до громадського діяча змусив пані Маргариту переглянути чимало власних поглядів, але не зламав головних принципів і установок: не зраджуй собі і роби неможливе можливим! Вона не погоджується зі ставленням багатьох до найзахіднішого обласного центру як до провінції, робить усе, аби життя в Ужгороді і сам він відповідали її баченню міста – міста європейського!


Петій-Потапчук Наталія, музикант

Та, що вчить слухати

«Якщо немає рішення – воно десь поруч». Саме таким є життєве кредо Наталії Петій-Потапчук. Керівник академічного хорового колективу, найбільш відомого, визнаного і сталого, вона змогла здолати стереотипи про непорушність традицій у його функціонуванні. Нині Закарпатський народний колектив – живий організм, який чуйно реагує на усі виклики часу, успішно гастролює і розвивається. Значним чином, завдяки своїй керівниці…


Сенгетовська Вікторія, державний службовець

Та, що вчить дисципліні

Незворушна пані Вікторія – залізна леді і беззаперечний авторитет у непростій журналістській сфері – прес-службі. Де б вона не працювала, її робота відзначається фаховим знанням сфери, яку вона висвітлює, захистом її інтересів і умінням успішної комунікації із медіасвітом. Попри очевидну жорсткість і безапеляційність, вона залишається справжнім другом колег-журналістів, щоправда, до моменту зіткнення інтересів зі структурою, висвітленням діяльності котрої вона опікується…


Смоланка Любов, лікар

Та, що дарує життя

Завдяки своїй спеціалізації пані Любов стикається з таїною зародження життя майже з першої його хвилини. Очевидно, пізнаючи усі глибини жіночого організму, вона мусить дізнаватися не лише приємні новини, про які має розповідати, добираючи саме ті, потрібні слова, даруючи надію… Можливо, саме тому жіноцтво області обирає цього лікаря, аби дізнатися про себе найсокровенніше.


Фесенко Світлана, учитель

Та, що вчить жити

Вона очолює один із найцікавіших освітніх закладів обласного центру. Директор єдиної російської школи в Ужгороді, пані Світлана гідно провадить роботу з реконструкції старого приміщення, налагодження політично-дипломатичних зв’язків, збереження і розвитку історії цікавого, самобутнього і креативного колективу.


Хаятова Алла, журналіст

Та, що вчить принциповості

Будь-яка справа, за яку береться пані Алла – медіа-проект, керівництво прес-службою чи волонтерська робота – приречена на успіх! Її заповзятість, принциповість і працездатність, вочевидь, можна порівняти з якостями, властивими сильній половині людства. Незважаючи на це, Алла Хаятова зберігає найжіночніші властивості, які є окрасою слабкої статі. Лишається сподіватися, що ситуація в країні дозволить таки їй вивести саме їх на перший план…


Чопей Ксенія, викладач

Та, що вчить добру

Залишаючись у публічній тіні відомого чоловіка, пані Ксенія уособлює справжню надійну порадницю, мудру дружину і достойного друга. Мама двох маленьких синів, вона не лише встигає будувати вдалу кар’єру, ідеально слідкувати за своєю зовнішністю та станом родини, але й брати активну участь у громадському житті області і країни. При цьому не акцентуючи увагу на власній персоні…


Янцо Наталія, організатор свят

Та, що вчить радіти

Засновник та керівник агенції «Майстерня свят» пані Наталія чи не вперше на Закарпатті взялася організовувати дозвілля, додаючи йому європейського шарму і вишуканості. Долаючи ортодоксальність (з одного боку) та властивість бездумно копіювати не найкращі приклади сучасних нуворишів (з іншого), пані Наталя крок за кроком створює в нашому краї традиції, які зберігають автентику і, разом з тим, не випадають із сучасного контексту.


Ярцева Галина, журналіст

Та, що вчить миру

Успішний журналіст, вона стала ініціатором і організатором Руху підтримки закарпатських військових, розгорнувши креативну, невтомну діяльність. Емоційна, відкрита до спілкування, Галина ніколи не зраджує власним принципам: досягати мети будь-якою ціною, допускати у найближче коло перевірених людей, стійко обстоювати власні погляди і переконання.

zakarpatpost.net