Чому на Хустщині масово отруїлися діти?

Протягом 22 і 23 березня у Хустську районну лікарню були доставлені 13 школярів та вагітна вчителька із загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня с. Нижнє Селище.

За попередньою інформацією, оприлюдненою на сайті Геннадія Москаля, у шпиталізованих діагностували гастроентероколіт, передає zakarpatpost.net.

Хворі потрапили на лікування з блювотою, підвищеною температурою та розладами кишківника. Із 13 госпіталізованих дітей семеро – учні 1-го класу, п’ятеро – 4-го класу і один – шостого. Стан дітей при поступленні – середньої важкості, станом на 14.00 четверга, 23 березня, медикам вдалося стабілізувати й покращити здоров’я пацієнтів.

«Попередній діагноз хворих – гастроентероколіт, однак скоріше за все діти й вагітна вчителька підхопили дизентерію через антисанітарію у школі… Я доручив департаменту охорони здоров’я, департаменту освіти ОДА, а також Головному управлінню Національної поліції в області в найкоротші терміни провести всебічну перевірку школи й притягнути її керівництво до суворої відповідальності. Винні будуть покарані, незважаючи навіть на те, що школу очолює дружина колишнього голови ОДА. Перед законом усі рівні – розводити «Африку в центрі Європи» й сподіватися, що це зійде з рук через політичний дах я не дозволю!», – заявляє Геннадій Москаль.

zakarpatpost.net