У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» презентували видання «Художник театру Емма Зайцева»

Сьогодні у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» пройшла презентація мистецького видання «Художник театру Емма Зайцева».

Зустріч провів  режисер, театрознавець Олег Зайцев.

Пан Олег розповів, що книжку видано власним коштом, наклад  її невеликий – усього 250 примірників, тому отримати її всі бажаючі поки що не зможуть, крім того, 70 книг уже закупили бібліотеки.

Автори монографії театрознавці Л.Попова та О.Зайцев вперше у повному обсязі простежили і проаналізували більш ніж двадцятип’ятирічний творчий шлях головного художника Закарпатського академічного українського музично-драматичного театру імені братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв, заслуженого діяча мистецтв України Емми Зайцевої.

Книга ілюстрована авторськими ескізами костюмів, декорацій, макетами та театральними плакатами. Видання також містить багато світлин із вистав.

У свою чергу одна з авторів монографії, театрознавець Людмила Попова та відомий культуролог краю, письменник Василь Габорець ознайомили присутніх на презентації журналістів зі змістом видання, а також із більш ніж двадцятип’ятирічним творчим шляхом головного художника Закарпатського академічного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв, заслуженого діяча мистецтв України Емми Зайцевої.

Доповнив їхню розповідь Павло Івашкевич, який здійснив дизайн та верстку книжки.

Сама ж Емма Зайцева відповіла на питання присутніх журналістів та зізналася, що робота є її життям і поза нею вона себе не мислить.

Слід зазначити, що театральний художник Емма Зайцева є  автором художнього оформлення понад 70 театральних вистав та концертів, зокрема на сценах таких українських міст, як Рівне, Київ, Дніпро, Мукачево, Ужгород.

zakarpatpost.net